Бойко направил за спорта, колкото предишните за 22 години…

По време на тенис турнир в София премиерът Борисов заговори като вожда и учителя на българския народ Георги Димитров.

„Добра година… Толкова не е правено за 22 години в спорта”, каза той, давайки за пример новопостроената „Арена армеец”, базата в Белмекен и Спортпалас във Варна.

Точно така се изказвал навремето Георги Димитров. Само че той е казвал – българския народ направи или ще направи това, което други народи, при други условия са постигнали за век.

Борисов е по-конкретен – сравнява себе си с предишни правителства, които не са направили колкото него. Само че малко послъгва. За прословутата зала „Арена Армеец” решението за строителство взе предишното правителство, отпусна терен и определи бюджет, а бившата министърка Лечева направи първа копка.

Борисов си закичи обаче залата на ревера като негова лична заслуга. И изкара клакьори с плакати „Благодарим ти Бойко” на откриването на залата. И обяви, че направил икономии за залата, а се оказа, че е похарчил повече.

Да, никой не му отрича спортните увлечения, държи да харчи парите от бюджета за това, като същевременно съкращава за наука и образование. И още 3 стадиона ще строи, проектите са готови, направени от испански приятел на Стоичков…

И с магистралите се хвали, макар че терените за тях и отчуждаването – най-тежката процедура – са ги свършили предишните.

Същото е и с метрото на София. На пресконференцията на първия тур на изборите Борисов заяви, че софиянци не са забелязали, но са построени 32 километра тунели.

Дебела лъжа. Толкова метротунели няма в София, третият лъч на метрото още не е започнат. От тунелите около 10 км са построени още при социализма, а няколко са започнати още преди Борисов да стане кмет.

Но преди следващите избори той ще открие поредната част от метрото и ще обяви – „Построихме за 4 години това, което предишните не построиха за 40 години.” И със сигурност ще мобилизира, макар и намалелите си симпатизанти, да гласуват за него. Да не се сърдят после, че им такъв халът.

Който и да стане следващ премиер на България, по-добре ще е да не е лъжец и самохвалко. Защото роденото в лъжа умира в престъпление, както гласи една римска поговорка.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.