Чудатият гений на снукъра Рони О’Съливан шашна българските фенове

Рони О’Съливан играе на Black Ram Snooker Show в София

Най-чудатият сред световния снукър елит, трикратният световен шампион Рони О’Съливан събра над 600 фена от цяла България и от съседните балкански страни на демонстративно „Black Ram Snooker Show”, което се състоя в София.

Той пристигна у нас по покана на Българска снукър федерация и благодарение на изключителната подкрепа на „Black Ram Whisky” и беше придружен от своя добър приятел и претендент за титлата „любимец на снукър феновете“ Джак Лисовски.

Демонстративен мач в Black Ram Snooker Show между
Рони О’Съливан и Джак Лисовски в София

Определен от един български журналист като „гениално непредвидим“, Рони О’Съливан не изневери на репутацията си и след като закъсня за дългоочаквания от снукър феновете мач с повече от час, компенсира причиненото неудобство с майсторска игра и четири незабравими сенчъри брейка.

Рони О’Съливан на пресконференцията в София

По време на продължилото почти 2 часа шоу, се изиграха общо 10 фрейма. В първия фрейм срещу атрактивната Ракета, който заема в момента 15 място в световната ранкинг листа, застана седемнадесет годишния водач в българската снукър ранклиста Георги Величков. Българският състезател успя да направи само 2 удара в началото, а О’Съливан завърши фрейма с първия си сенчъри брейк за вечерта.

Последваха два фрейма по двойки, които бяха спечелени от Джак Лисовски и неговите български партньори Братислав Кръстев и Димитър Механджийски. Шоуто продължи със 7 фрейма с игра на най-високо професионално ниво между двамата англичани.

Темпото беше изключително бързо и българските съдии едва смогваха да подреждат цветните топки върху масата. След като Рони поведе в първия фрейм, Джак направи серия от три последователни победи, но безспорно по-опитния състезател обърна бързо резултата и успя да завърши вечерта с три последователни сенчъри брейка.

Английските снукър звезди останаха в България точно 24 часа. По време на краткия си престой те имаха изключително динамична програма, която започна с участие на Рони в „Шоуто на слави“, и завърши с посещение на Джак Лисовски в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични болести в София.

Джак Лисовски в София

Той самият се е борил с коварната болест и с радост поднесе на малчуганите предколедни подаръци, като им вдъхна кураж. Геният на снукъра Рони О’Съливан сподели в края на гостуването си у нас: „Поради типичната за Острова мъгла, която ме посрещна в София, не успях да разгледам вашия град така, както би ми се искало. Впечатлиха ме, обаче, ентусиазмът, с който ме посрещна българската публика, вашата кухня, гостоприемството ви“.

На въпроса какво послание би отправил към младите играчи, той пожела: „Наслаждавайте се, обичайте играта, бъдете себе си и се забавлявайте. За да се превърне един играч в професионалист, той трябва да бъде заобиколен от такива. Радвам се, че имам възможността да ви гостувам, макар и за кратко“.

Джак Лисовски пък добави: „Когато се целиш високо, дори да не успееш да постигнеш целта, поне си се изкачил достатъчно високо. Това е един от важните уроци, които аз самият научих от Рони“.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.