Рускини в ареста за протест срещу Путин

+ украински песни на голо


Кадрите са от Червения площад в Москва, изпълнението е на момичетата от руската феминистка пънк група Pussy Riot. По време на спонтанния концерт на площада, те изпълняват „скандална песен“ за Владимир Путин и страха му от избухване на бунт.

Служители на Федералната служба за охрана издърпали три от солистките в помещението на контролния пункт под Спаската кула на Кремъл и отцепили района около Лобното място на Червения площад (кръгла зидана конструкция, на която са извършвани екзекуции), съобщават руските медии.
Пет от момичетата са отведени в раойнното управление на МВР.
През седмицата момичета от движението, съпровождащо групата, се съблякоха в подкрепа на опозицията и бяха арестувани.
Преди парламентарните избори от 4 декември на сайта на Pussy Riot беше обявено, че пускат нов клип, заснет на „нелегални и забранени места в Москва“. Концертите се проведоха на места, където се струпват богати путинисти – в столични бутици, на модни ревюта, край луксозни автомобили и по покривите на „приближени до Кремъл барове“

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.