МВР праща биячи с качулки заради страница във Фейсбук. И милицията не правеше такива

България стана бетер Русия, за която казват, че имало контролирана демокрация. Тук по-скоро има контролиран милиционерски режим.

В събота МВР извърши нова наглост, а говорителят на министерството каза, че нищо не се е случило.
Пратена е шпицкоманда от над 30 качулати джелати от полицията да изпочупят къщата и да набият родителите на 26-годишно момиче, което е направило страница във Фейсбук „Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ” (виж тук). Търсели акцизни стоки. Но след акцията обвинения няма. Все едно нищо не е станало. И говорителката на МВР казва, че нямало и насилие.

Бащата и майката са изкарани от колата, докато паркират в Илиенци. След кратък бой са качени на микробус без обяснения и закарани пред къща им в Мировяне. Тя е разбита, въпреки че собствениците са могли да я отворят и без разбиване. Бащата – 57-годишен – е бит, майката я държат 2 часа пред дома й с белезници. На въпроси отговарят – „Трай ма” и т. н. – пълният репертоар на полицаите мутри (повече подробности – в „Медиапул“ тук и тук).

Малка справка със закона – полицията може да прилага сила, само ако срещу нея се използва сила и съпротива. Тук бият безпричинно едно нищо неподозиращо семейство и чупят къщата му.

Сестрата на момичето е изкарана разсъблечена пред къщата, приятелят й вкъщи – също е проснат с белезници. Самата сестра със страницата във Фейсбук я няма вкъщи, може би нарочно акцията не засяга директно нея. Отрядът изпочупва вратите. И намират НЕЩО – няколко кутии цигари без бандерол. Тя цяла България пуши без бандерол, знае се и кой откъде внася тировете, дори ченгета пазят да не стане нещо при контрабандата, но тук тези кутии са голямо нарушение…

Родителите са закарани в районното, откъдето, щом се е появил адвокат, веднага са ги пуснали. Няма обвинения (за 5 кутии цигари е смешно), няма и извинявайте. Не било вярно, че хора от ГДБОП провели акцията, както си помислили потърпевшите. То има ли значение? Все джелати и мутри в униформа.

Ще повярва ли някой, че това е случайна грешка?

МВР наби агитката на „Левски”, след като освирка Борисов. Направи тараш на клуб на „Левски” от най-върлите от агитката, участвали в освиркването, и намери наркотици в двора отзад, като каза, че са намерени в клуба (а наистина ли намери или?).

Това е като един безкрайно повтарящ се тъп филм – полицейски мутри с качулки, чупят, бият. И все някакви, които са неудобни на властта.

Ако мъжът е търгувал с цигари без бандерол, защо тормозят цялото семейство и чупят безпричинно къщата? И защо не са го заловили с цигари? Поради некадърност?

Не, по-просто е обяснението – правят акция заради дъщерята, която гъделичка властта чрез Фейсбук и по този начин искат да поставят съмнение, че семейството е престъпно. Стари милиционерски номера, които Цветанов е научил по времето на комунизма. Но едновремешната милиция не правеше такива демонстрации с чупене и бой. Арестуваше тихо, кротко.

Сега ни управлява правителство от най-долния ешелон в милицията, най-простите и най-наглите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.