В десетката: Политическа милиция

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо

Сигурно си мислите, че е прекалено или дори може би грешно сравнението с VI отдел на Държавна сигурност, а?

То, не че сме безгрешни, като Него и като Ежа**, но това е една от темите, по които и да искаме да сбъркаме, не ни дават възможност. Иначе, ако трябва да бъдем честни и ние сме грешни (не сгрешили) и все още ни минават твърде много, предимно нечестиви помисли, особено при среща с някоя засукана процесуална представИтелка, да речем :wink:

Както и да е.

Да си дойдем на думата, че тва е по-важно.

Защо ли сравняваме Гордостта му Държавна във Борбата с Обикновения Потребител…..

тфу ‘звинявайте лапсус, направих. Имахме предвид дружеството „успешно“ победило организираната престъпност у нас ….

Някак си в еуфорията, омагьосани и заслепени от първичната Му харизма след изборите, пропуснахме употребата на дружеството не по предназначение, а в качеството му на политическа милиция за борба с опонентите Му, която само за две години се изкачи до днешният пиедестал!

Малцина, обърнахме внимание изначално, че всичко започна с извършваните показани арести на политически противници от предходното правителство и че на практика е саморазправа, а не борба с престъпността, както и че тези действия са незаконосъобразни! В потвърждение на горното е и фактът, че към днешна дата няма нито един осъден от онези задържани?

Ма, както сме казвали и друг път, правото е наука и не се учи за три семестъра следдипломна квалификация. То, не беше разбиване на врати рано сутрин, то не бяха държани 5 (петгодишни) деца под дулата на автоматите с лице към стената, докато течаха обиските и прочие простотии, които някак си минаха незабележимо, защото всички „знаем“ че политиците и свързаните с тях са крадливо племе.

Да де, ма ние за тва рИвем със страшна сила от страниците на блога, че трябват доказателства и трябва да се следва закона! Щото, днеска са тия дето били крали, то не че не са крали, ма трябва да бъде доказано по съответния ред за да могат да бъдат осъдени с влязла в сила присъда и едва тогава да им избират южно изложение на килиите.

А утре сме ние, обикновените хора несъгласни с режима Борисов и допускащи глупавата грешка да мислим, че живеем в свободна страна!

Знам, че пак скептично клатите глави и си викате, че много книжки сме чели? Може би, това е друг вид контузия, равна на тази с тичането по ливадите, ядейки парцалена топка и гонейки филия с гуменки, поръсени със захар от прасето?

Знам ли?

Може и да сте прави?

За съжаление нищо друго не ни хрумва, след като вчера ГДБОП* са провели, поредната си „ювелирна“ акция срещу забележете, родителите на създателят на групата в лицевата книга Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!

Явно, за сега нищо не и намират на нея самата?

Защо ювелирна ли?

Е, как защо, бе?

Отиват два рейса маскирани и тежко въоръжени милиционери да търсят акцизни стоки без бандерол в големи количества, като провеждат претърсването по обичайният си метод – с шутове по възрастните хора, които ние с простият си акъл, мислим за невиновни до доказване на противното и с разрушения, сравними с нанесените от танковете на Гудериан?

В крайна сметка, намират цели четири кутии цигари, ма неееее какво си помислихте? Не без бандерол, а със стар такъв. Независимо от това задържат хората и ги подкарват към 02 РПУ, където след намесата на адвокат, възмутената общественост и онлайн медиите ги освобождават след два часа?!

Е, сега е момента да си зададем въпроса: защо не ги карат във Боп-а, а? Нали всичко е правилно и законосъобразно в действията им?

Ми, няма как уважаеми, защото въпросните лица нямат нищо общо с организираната престъпност, за която само Ежко Ежков не е чувал, откак успешно се справи с нея…

Както сме казвали и друг път, след такъв тип акция в нормалните страни хвърчат оставки на всички нива, като есенни листа по алеите на „Парка на свободата“ (умишлено не пишем Борисовата градина за да не си помислите, че имаме предвид онази във Банкя, дето я садят с компири). :mrgreen:

И понеже сме убедени, че не само няма да има оставки, но и още в Понеделник early morning ще бъде мобилизирано цялото милиционерско и прочие войнство, да ни облъчва по Неговите медии, как подобни действия са не просто правилни, ами дори са задължителни ако искаме да имаме магистрали?!
Ъ?

Чакайте, че пак се отплеснахме нещо.

Та, така започнаха лека-полека с уж крадливото племе на противниците Му, а сега го докараха до опозиционерите, като нас. Той и Владимир Илич, започна уж само с преследването на белите, наричайки ги „народни врагове“ за да се стигне до отвръщането на терора с терор! Следствие на което, почти обезлюдяват Украйна и една трета от Русия.

Звучи ли ви познато, а?

Уроците на историята.

Като стана дума за история, та се сетих, че кариерата на Ежа в силовите структури е почнала именно в ДС, па макар и като шАфьор и чантоносец.

Както и да е

В тази връзка чухме, че най-накрая са намерили приложение на „онази яма“ във Белене, а именно задържаните опозиционери сме щели да разбиваме ядрото на атома с голи ръце.

Та и ние така.

След снощи сме си подготвили една бохчичка с два ката бельо, сапун, сухари и чакаме да дойдат да ни вземат. Даже се преместихме да спим пред вратата, че имаме много и дребна челяд, доста екстремални по своята същност и съдържание, та да не ги изпозастрелят качулките в тарапаната, че после ще трябва да се тормози Плашимир Щоров по телевизиите, обяснявайки как дечинята са натръшкали поне десетина качулки, разбираш ли и те действали при самозащита…

И те така.

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

**** Плашимир Щоров – дребен вожд в племето на Явор Колев

***** „Гербово Дружество за Бомбардиране на Опозиционни Партии“ ЕООД

От БлогА на Хаджигенов, един обикновен адвокат

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.