Книгата за Борисов вече се доставя безплатно с куриерска фирма

Книгата „В сянката на Борисов” вече се доставя до врата на коричната цена (10 лв.), без никакви допълнителни плащания, такси и комисиони. Със задачата се е заела куриерската фирма „ShortCut” (виж тук как).

Причината за този начин на разпространение е, че много читатели се обръщат с въпроси до сайта на книгата, откъде могат да я купят. В България има малко книжарници, а дори и в някои големи градове въобще няма книжарници.
Пречка за разпространението на точно тази книга е, че някои книжарници съзнателно не я показват на рафтовете или въобще не я продават.
Въпреки това книгата се продава като бестселър за българските условия.

Книгата на журналиста Иван Бакалов (виж тук за автора и книгата) е събрала всички премълчавани или споменавани с половин уста нелицеприятни факти за миналото и настоящето на премиера Борисов.
Съдържанието й обхваща:
– Флиртът му с медиите (и журналистките) и механизмът по който те го обслужват, срамни примери на погазване на свободата на печата и др.
– Сенките от миналото на Борисов – взаимоотношения с хора от СИК, убит съдружник, приятелство с Румен Николов-Пашата, фирма, уличена в нелегално производство на цигари, компрометиращи данни от грамите на американските посланици и др.

– Сръбската връзка – случаят Сретан Йосич и връзките му с Бойко Борисов. Заплахите за убийството на Борисов и др.
– Ролята на Цветелина Бориславова и придобиването последователно на две банки от нейна страна.
– Случаят с Мишо Бирата – взаимоотношения, записани разговори, уволнения в ДАНС и покриване на случая.
– Фамилията Златеви и Бойко Борисов – връзки, история.
Борисов като бодигард на Живков и взаимоотношенията му със семейството му.
В приложенията накрая на книгата са извадени цитати от интервюта и изказвания на Бойко Борисов от последните 10 години, грами на посланиците на САЩ в София (от сайта „Биволъ” и „Уикилийкс”), записи от телефонни разговори с Ваньо Танов и др.
(виж тук пълния списък на съдържанието на книгата)

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.