Праехидно – за последен път изчезващи видове на свободна сцена

Петър Мелтев в ролята на Тед Качински, Юнабомбър в „Праехидно“. Снимка: Виктория Атанасова

Въпреки че това ще бъде едва десето представление и че залата е препълнена, въпреки че постановката е номинирана за награда за режисура на тазгодишното издание на театралните награди „Икар”, тя се играе за последен път тази неделя.

Проехидната като изчезващ вид, семейството като изчезващ вид, новогвинейците като изчезващ вид – за изчезващата граница между стремежа към човешкото и лудостта, разказва пиесата „Праехидно” (Организация „36 маймуни”, реж. Гергана Димитрова).

Петър Мелтев, Надежда Панайотова и Богдан Казанджиев в сцена от „Праехидно“ (реж. Гергана Димитрова). Снимка: Виктория Атанасова

Въпросът „защо?”, както и други въпроси ще можем да зададем на заключителната среща с публиката. В неформална обстановка екипът кани зрителите да поговорят за изчезващите видове и появяващата се свободна театрална сцена в България.

Можете да видите едно от най-актуалните, смислени и новаторски представления в столицата, 100% родно производство, с което можем да се гордеем, както и да сте част от последния екипаж на космическия асансьор на 29 януари от 19 и 30 ч. в Suspacious (ул. „Шести септември” 13).

Билети могат да се купят предварително от мрежата на Ticketstream или на място, ако са останали. (Представлението ще бъде със субтитри на английски език)

Повече информация:

36 маймуни
Праехидно
Фейсбук

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.