Тровят ни излишно с лекарства

Фармацевтичният бизнес диктува какво да се изучава в университетите и с какво да се лекува

Илюстрация: Хелт туризм

През последните десетилетия сме свидетели, а и потърпевши, на един световен парадокс. От една страна световната наука, и в частност световната медицина, бележат невиждан досега прогрес. От друга страна – хората стават все по-болни, снижава се възрастовата граница на диабета, инфаркта, раковите заболявания… Защо става така? Всеки ще отговори – стрес, напрегнат ритъм на живот, обездвижване, непълноценно хранене… Така е. Но има и още един фактор, който подценяваме:

химическите съединения, които наричаме лекарства!

Даже и един прост аспирин да си купим, когато разгърнем листовката ще се ужасим какво може да ни се случи ако го изпием. Така е, за съжаление с всички лекарства, създадени по изкуствен път! Тогава по-мислещите от нас носят листовката на доктора и питат загрижено: „Докторе, да няма някаква грешка? Виж какви страхотии пише тук…” Но докторът те потупва по рамото: „Спокойно! Аз съм преценил. Това не се отнася за теб.”  Истината всъщност е точно обратната. Написаното е истина и то със сигурност ще ни се случи макар и не веднага и не толкова забележимо! Например всички мъже, които пият лекарства за хипертония, особено пък в комбинация , имат проблеми с потентността! Но понеже хипертонията е характерна за по-напредналата възраст, се успокояват – това е от годините. Нищо подобно!

Добре, в такъв случай възниква логичният въпрос – осъзнават ли лекарите, че от една страна лекуват болния, но от друга страна го увреждат често и невъзвратимо? Разбира се, че го осъзнават. Защо тогава

лекувайки пациента, ние всъщност го убиваме?

Причините са комплексни, както се казва. От една страна лекарите това са учили, това знаят – това и правят. От друга – години наред им е втълпявано в главите, че това е официалната, научната, конвенционалната медицина. Всичко останало – билколечение, иглолечение, йога, хомеопатия, холистична медицина – са ненаучни, емпирични и следователно незаконни и несериозни методи! Но трябва ли да отричаш това, което не познаваш?

В медицината  все още битуват остарели догми от преди сто години, които не са се променили и до днес. Такава догма, още от времето на Пастьор е, че виновни за простудните и инфекциозни болести са болестотворните микроби и разни там бацили…

Нека поразсъждаваме върху следния факт: Някой болен кашля срещу нас. След няколко часа и ние се разболяваме. Но ето втори пример – никой не кашля срещу нас. Но ходим цял ден с мокри чорапи. Вечерта се разболяваме по същия начин, сякаш някой е кашлял срещу ни. Какъв е изводът? Виновни за нашите проблеми са не микробите, които си живеят покрай нас и в нас, и от които не можем да се отървем. Виновни са нашите слаби защитни сили и неефективна имунна система. Как например са живели хората по Адамово време без антобиотици? И тогава сигурно е имало микроби. И са живели по 900 години, според Библията. Значи имунната им система е била ефективна.

Други остарели догми са, че високата температура е нещо лошо и вредно и трябва по най-бързия начин да се смъкне. А всъщност тя е адекватна защитна реакция на организма, целяща „да сварú” микробът-нашественик! Високата температура е показател за добра имунна система.

Друга, особено вредна, но модерна догма е, че единственият ефикасен унищожител на микробите са антибиотиците. Но те не подбират – наред с болестотворните микроорганизми убиват и тези, без които не можем, и което е още по-лошо – увреждат черния ни дроб, така че „заради бълхата изгаряме юргана”, че май дори и къщата!

В края на краищата след като осъзнаваме всичко това, логично е да се запитаме

съществува ли алтернатива на химичните лекарства?

Отговорът е да. И той е много прост и логичен! Господ, или Вселенският разум или… както и да го наречем, сътворявайки човека, се е погрижил и да му осигури оптимални условия за живот. Създал му е безкрайно разнообразие от вкусни плодове, зеленчуци и морски дарове, но и различни лековити растения. И за да може да се възползва от всичко това му е дал перфектна храносмилателна система и най-съвършената химична лаборатория в света – черния дроб, със задачата да разпознае кое е естествен, родствен по природа продукт, и кое е изкуствено, съмнително вещество – и да го унищожи. Ние обаче се опитваме да надхитрим Природата като вкарваме по венозен път химичните съединения, заобикаляйки черния дроб. Вярно – моментално си решаваме проблема – бъбречна, чернодробна или нервна криза, без да мислим како става после с това химично съединение…

Пословицата „За всяка болка си има и билка” се оказва много точна и нещо повече – оказва се, че с лечебни растения и хранителни добавки могат да се лекуват много болести, дори и такива, които конвенционалната медицина смята за нелечими. И забележете – без никакви странични действия и без опасност от предозиране – направо на принципа на Мечо Пух – „Колкото повече – толкова повече”!

Ето един пример, а такива мога да дам стотици. Все още официалната медицина е убедена, че мозъчните клетки на човека не могат да се регенерират. Открито е обаче едно водорасло, което, приемано в подходящи количества може да стимулира костния мозък от плоските кости на човека да започне да си произвежда достатъчно количество собствени стволови клетки. Това са универсални, недиференцирани клетки, които, попадайки в даден орган придобиват неговите качества и характеристики. Например – настанявайки се в мозъка те стават мозъчни клетки, отивайки в сърцето те стават истински миокардни клетки! Ето ви ново, ефикасно лечение на инфаркта и инсулта, каквото официалната медицина за съжаление не предлага! Без да е необходимо пролежаване в клиника и скъпи трансплантации, всеки може сам да си произведе колкото му трябват такива клетки, пиейки тази добавка!
Разбира се, тук ще се намери един Тома Неврни, който да запита: „Добре де, ако това е така

защо химическата медицина не се замени с природна?

Отговорът на този въпрос най-ясно е формулиран в книгата „Световният заговор срещу здравето” на д-р Атанас Гълъбов (виж тук интервю с него), която излезе преди няколко години. Основната идея в тази книга е, че както военната индустрия има интерес от световни военни конфликти, за да си продава оръжията, така и световната фармацевтична индустрия има интерес да произвежда неефикасни медикаменти, които едно лекуват, а друго увреждат; лекарства, които изискват приемане цял живот и поставят пациента в постоянна зависимост! За съжаление фармацевтичният бизнес диктува какво да се изучава в университетите и какво да се продава в аптеките.

В потвърждение на това ще ви кажа, че официалната медицина днес е съсредоточена не върху първопричините на болестите, а върху симптомите! Никой кардиолог днес например не търси причините за хипертонията, а „лекува” самия симптом високо кръвно налягане като с медикаменти блокира рецепторите. Когато действието им изтече, тези рецептори се разблокират, кръвното ни налягане отново се повишава и ние отново сме принудени да пием бета-блокери… Които освен бета-рецепторите блокират и цялата ни мъжественост… И така – цял живот!

Най-масовото лекарство за главоболие – аналгинът – всъщност не отстранява причините за главоболието, а повишава прага на възприемане на болка…

Мога да дам и десетки примери за лекарства, които бяха спрени от производство и внос не за друго, а защото наистина вършеха някаква работа – такива са симпраминът, който пресичаше всякакви хреми; кодтерпинът, най-доброто средство за успокояване на всякаква кашлица; алкозинът, който купираше за минути всякакви бъбречни, жлъчни и стомашни кризи, ацетазоламидът – мощен диуретик на мозъка, който сега получавам нелегално от Турция, но с помощта на който майка ми живее вече трета година с мозъчен тумор…

Ерата на химическите съединения, наречени лекарства  отминава. Мислещите хора по света все повече осъзнават, че фитнесът, позитивната нагласа, пълноценната почивка и хранителните добавки могат да ни гарантират перфектно здраве и  дълголетие. Още в древността

Хипократ е изрекъл една мъдра мисъл,

която днес преоткриваме: „Храната трябва да бъде вашето лекарство, а вашето лекарство нека бъде вашата храна!”

Основната теза на холистичната медицина, която лекува чрез хранене, е следната: Ако осигурим на всяка клетка от нашия организъм това от което се нуждае, а именно – да извадим от нея всички натрупани през годините отрови, лекарства, радиоактивни частици; ако и дадем всичко, от което се нуждае, витамини, микроелементи, ензими в лесноусвоим вид; ако я заредим с нужното количество енергия; ако заздравим клетъчната и мембрана и я направим непропусклива към нежелани агенти като вируси и свободни радикали; ако освободим червата си от патогенни и гнилостни микроорганизми и на тяхно място заселим полезните киселомлечни бактерии, ако се погрижим за имунната си система – ние ще постигнем перфектно здраве и дълголетие и няма да се налага да пием дори аспирин. Всичко това е възможно! Има много фирми, които предлагат наистина качествени патентовани хранителни добавки. Такива са „Вивасан“, „Вижън“, „Аквасорс“, „Грийн Мастърс“ и мн. други. Ще бъде реклама, ако споделя предпочитанията си, защото съм изпробвал продуктите на всички тези фирми и съм убеден, че действат. Само ще кажа за сведение, че водораслото, за което споменах по-горе е патент на „Аквасорс“ и се нарича АФА. Както и коластрата, която решава проблема с имунитета на често боледуващите деца, а и спасява черния дроб и червата им от убийственото въздействие на антибиотиците.

–––––––––
* Авторът е медицински фелдшер, виж повече за него тук.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.