Как се лъже в интернет – супероферти „с намаление 33%”, а всъщност – двойно по-скъпо

Реално книгата „В сянката на Борисов“ струва 10 лв. и дори се доставя безплатно от куриерска фирма ShortCut, но сайтът superoferti.bg я предлага за 19,90 лв. с намаление 33%. Снимка: скрийншот от сайта superoferti.bg

Книгата „В сянката на Борисов” от Иван Бакалов се предлага измамно от сайта superoferti.bg „само за 19,90 лв.” с ваучер, с 33% намаление – „спестявате 10 лв.” .

Реално книгата струва 10 лв. в книжарниците и дори се доставя безплатно в цяла България от куриерската фирма ShortCut – виж тук.

В сайта superoferti.bg има още много оферти с подобно голямо намаление по 30 или 50%. Сайтът усилено се рекламира в интернет в последните дни. Дали наистина става дума за намаление или измама? Офертата за книгата беше свалена няколко часа след публикацията в e-vestnik, което е показателно.
Трудно е да се проверят цените на всички бански, козметика, медальони, масажи и т. н.
В сайта изобилства например от оферти за нощувки в хотели с големи намаления наполовина. Но има оферти например за по 135 лв. за две нощувки в двойна стая в зимни курорти. А сега цените на Банско например са паднали до 50 лв. за двойна стая в четиризвезден хотел.

Потребителят, който обича да търси евтиното, е добре да проверява всички цени, за да не се окаже, че се е набутал два пъти повече, както е в случая с книгата „В сянката на Борисов”.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.