Хилари, пушки и чушки

Румен Белчев

Принцът на Монако така и не дойде, под предлог, че си имал друга работа, та всекидневниците се видяха в чудо – в Банско според „СТАНДАРТ“ „Принцът напълни кръчмите“, а събитие няма и няма!

Затова като дюшеш по първите страници изтрака двойката кебапчета, благосклонно изядени от американския посланик на Видинската гара. Радост, щастие, умиление – според „24 ЧАСА“ след като си хапнал кебапчета с люти чушлета, посланик Уорлик заявил: „Надявам се визите ви за САЩ скоро да паднат“.

„ТРУД“ набляга на латиницата, та да бъде по-добре разбран от Негово превъзходителство: „Kebapcheta N’ Chushleta!“. Нещо като „Guns N’ Rouses“, които за всеки случай вестникът превежда на български – „Пушки & рози в София на 8 юли“…

За пушките не е сигурно, рози обаче се явиха насред столицата още отсега! Пристигна шефът на Уорлик – държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, посрещната от нашия външен министър с бели рози…

Ех, бяла роза ще закича…

Посещението бе мълниеносно – репортерите така и не успяха да разберат за какво точно е ставало дума, затова се съсредоточиха върху светския му характер.
„Клинтън се появи с черно палто, в панталон, със стилно вдигната коса и слънчеви очила. Под огромен черен чадър, който скриваше лицето й, тя много внимателно заслиза по стълбата…“ – надлежно информира „СТАНДАРТ“.

Зоркото репортерско око е отбелязало и други детайли в дрескода: „Хилари бе избрала тюркоазено сако с панталон, а родният дипломат (Елена Поптодорова – б.м.) – сако и пола в модната тъмносиня гама. Кафето и минералните води бяха поднесени в порцеланови и кристални чаши.“ Добре че са намерили порцелана в президентството – каква ли излагация щеше да бъде, ако бяха донесли в пластмасови със стърчаща бъркалка отстрани!

Ярка проява на несъгласие с американската външна политика демонстрира „24 ЧАСА“. Поканен от него моден експерт съвсем недипломатично заявява, че „Сакото й ме дразни“, и подлага на жесток критичен разбор ансамбъла и аксесоарите: „Средно официална, с акцент върху разнообразието, стигащо до еклектика… „Люспестият“ гердан идва малко в повече. Сакото напомня за тайорите на Шанел и прочутия туид, но свидетелства за преиграване. Мен лично ме дразнят неговите шарки в различни посоки, които се бият със стремежа към елегантност. Усещане за неглижираност оставя и прическата…“

А чорбаджийката на вестник „ТЕЛЕГРАФ“, кой знае защо непоканен на срещата на г-жа Клинтън с ромски общественици, директно задава въпроса: „Това Ваше лично отношение ли е към изданията на „Нова Българска Медийна Група“, или такава е позицията на Съединените американски щати? Вие заставате ли зад тази позиция? Настоявам да получа отговор на тези въпроси възможно най-скоро“.

Хич бива ли такова отношение на Държавния департамент към вестника с най-много голи мацуранки, възхвалител на диамантения пенис на Азис! Я да се стегнете и да отговорите на медийния ни магнат!

Единственото, което ни успокоява в тези зимни студове и пълно информационно затъмнение, е радостното съобщение на „СТАНДАРТ“: „Качваме в самолета 3 литра ракия“ – „армаган за роднини в Америка, или пък за лечение на страх по време на самия полет“.

За люти чушлета не става въпрос, още по-малко за визи. Колкото до шистовия газ – май още идната седмица гадната мъгла около височайшото посещение ще почне да се разсейва – идва главният убедител на Щатите…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.