Деян Донков и Радина Кърджилова раздават лозови пръчки като посланици на виното и любовта

Деян Донков и Радина Кърджилова на Трифон Зарезан (Св. Валентин). Зад тях вдясно се вижда лоза от лозето, в което са зарязвали пръчките. Снимка: Кейт комюникейшънс

Радина Кърджилова и Деян Донков изненадаха рано сутринта на 14 февруари на изхода на метростанция „Сердика” забързаните за работа софиянци.
Двете звезди от сериалите подаряваха лозови клонки с пожелания за здраве и любов, а желаещите се снимаха с тях.
Радина и Деян, освен че са влюбени и отдадени един на друг, са и почитатели на виното. Вероятно затова първата им звездна проява заедно е страстният рекламен клип на виното „Домейн Пещера”, който беше награден със златен медал на най-престижния конкурс в бранша, провел се през 2011 г. в САЩ.
Именно заради любовта към виното те се опитаха да направят съпричастни към българската традиция и хората, които нямат възможност да отидат до лозята, за да зарежат за здраве и плодородие. Радина и Деян приканиха столичани днес да почетат деня в компанията на най-любимия си човек и с по чаша червено вино, което вълнува.
Клонките бяха от лозята, където се отглежда гроздето за „виното, което вълнува” – „Домейн Пещера”. За да напомни на жителите на големите градове за традициите на един от най-древните празници Трифон Зарезан и да ги прикани днес да честват деня на любовта към виното, марката „Домейн Пещера” организира изненадваща инициатива. Не само в София, но и в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора минувачи получиха лозови клонки, зарязани лично от Деян и Радина, чиито лица от декември насам се появяват в страстните кадри от рекламния клип на виното.
Според традицията, на Трифон Зарезан клонките, зарязани от лозето, трябва да бъдат отнесени в домовете и полети с качествено червено вино, за да е плодородна и успешна годината.
За да се докоснат до тази традиция и жителите на големите градове, посланиците на марката „Домейн Пещера” им предоставиха тази възможност именно на 14-ти февруари, датата, на която повечето българи празнуват Трифон Зарезан по стар стил. „Пещера”, както и много лозари, чества празника на 1-ви февруари, но реши да поздрави по този начин хората е на 14-и, и да ги прикани за посрещнат деня на любовта и виното с усмивка и чувство.

Виното
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.