Кой му сра на правителството в гащите и какво им беше крива Кунева за АСТА?

Правителството подписа споразумението АСТА, после обвини бившата еврокомисарка Кунева, че тя го била подготвила, а после окончателно се отрече от подписа си под споразумението. Кой ми сра в гащите…

Но случката е показателна. Министри, политици от НДСВ и дори бившият президент Първанов се уплашиха от Кунева. От реакциите им по повод споразумението АСТА се очертаха границите на едно необявено олигархическо статукво, което, очевидно, е застрашено от Кунева.

Най-напред субпродуктите от НДСВ като Борислав Цеков, на когото пригласяше Антония Първанова, обявиха, че споразумението АСТА било подготвено от Меглена Кунева като еврокомисар. Същото повтори и министърът Трайков, а дори и бившият президент Първанов се обади, че тя като комисар за защита на потребителя, не може да не е преговаряла за споразумението.

Ако досега имаше съмнения, че Кунева може да бъде алтернатива, вече няма. Щом толкова се страхуват от нея, за да й прикачат като тенекия на опашката споразумението АСТА, значи тя наистина е заплаха за тях.

Разбира се, медиите, които обслужват правителството, веднага изкрякаха с дебели заглавия, че Кунева е виновна. Вестници като „Преса” са търсили говорителя на ЕК Марк Грей да им каже как Кунева едва ли не е написала АСТА, но са ударили на камък – той заявява, че тя не е участвала в тези преговори. Но „Преса” смота това опровержение някъде между редовете, извън заглавията.

Това, че сегашното правителство е крайно популистко, за да се хареса на народа, не е толкова страшно – щом видя, че протестите срещу АСТА са силни, веднага си оттегли подписа. Но това, че е некомпетентно и не е разбрало въобще какво подписва, вече е притеснително. Самият министър Трайков си призна – „да съм гледал”.

Некомпетентността извира отвсякъде. Най-вече от премиера, който, като самоходно говорещо устройство се изказва по всички въпроси и непрекъснато го опровергават или се опровергава сам.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.