Бойко сайдиса проклет Цеко в Банско и покараха ски

Премиерът Бойко Борисов сайдиса „проклет Цеко“ – Цеко Минев, шефа на Първа инвестиционна банка и шеф на Федерацията по ски, в неговия курорт Банско и двамата покараха ски (виж тук фотогалерия). „Проклет да е Цеко“ беше основен рефрен при протестите срещу поправките в Закона за горите.

Защото, освен Банско, цекови са и ски лифтовете и съоръженията на Витоша, които Цеко е затворил, за да даде мотив на правителството да направи нужните му поправки в Закона за горите. Според изчисления на природозащитни организации, само на Цеко поправките ще спестят около 50 млн. лева разходи за ски писти в следващите няколко години.

И, както се вижда от посещението на Бойко при Цеко, няма никакъв проблем със Закона за горите. Няма проблем и в това, че ски пистите на Витоша са затворени в най-големия сняг. Ще ходим в Банско, да подкрепим малко местните хотели, които са на цековата банка или са ипотекирани в нея.
И, разбира се, държавата даде на Цеко 3,6 млн. лева, за да организира спускания за Световната купа по ски в Банско.

Едно такова посещение на премиер при „проклет Цеко“ е знаково. В политиката има дипломатични ходове, които показват отношението на някой премиер към един или друг проблем. Например, ако премиерът Борисов беше отишъл на Витоша, да се пусне там без лифт, както мнозина софиянци, това щеше да е израз на протест против спрените лифтове, подкрепа за софиянци. Това се прави например, ако премиер и кмет нямаха други средства да притиснат Цеко да пусне лифтовете. А те имат.

Но Боко отива при Цеко в Банско, което е подкрепа на рекета над софиянци и явен знак, че Законът за горите ще бъде ремонтиран както е угодно на цековци.

И Цеко и Боко, щастливи и весели карат ски, за разлика от мнозина софиянци – виж тук фотогалерията.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.