Чистка на калинки по живковски. Борисов надмина учителя си

Нови калинки наизскачаха по министерствата. Шефът на “Напоителни системи” Харизанов беше поредната Калинка в земеделското министерство. Той отговаряше за всички язовири в страната без да има висше образование, и по думите на министъра Найденов бил нещо като Бил Гейтс, който също нямал висше образование.

Само че се оказа, че калинката Харизанов бил също така разследван във връзка с кражба на каса с 50 000 долара. Още отпреди години. Също и по още едно дело за заплаха за убийство.
Е, когато го назначаваха на такъв важен пост в министерството, не знаеха ли, че е разследван, че няма диплома? Знаели са, със сигурност. Сега, обаче това е мотив да го уволнят.

Така навремето уволняваше Живков. Издигаше хора, дори в политбюро, с разни тъмни петна в биографиите, по тогавашните критерии и след като направят кариера по върховете, след 10-ина години ги свалят заради тези компромати от миналото, които са били добре известни и когато са назначавани. Удобно е да назначиш човек с компромат, за да ти е лесно да го изгониш после.

Сега Борисов уволни няколко началници, да изпусне малко парата на напрежението в обществото. Да се види, че премиерът е строг, но справедлив и уволнява своите. Така си отидоха шефката на Здравната каса, шефката на Агенцията по вписванията.

Уволнена беше и зам.-министърка на здравеопазването, но там май по други причини – работила е в “Софарма”. А собственикът на “Софарма” е съиздател на “Труд” и “24 часа”, които в момента влизат във вестникарска война с прислужниците на Борисов в медиите – Певски и Тошев.

Както и да е. Борисов разигра спектакъл по живковски. Има само една разлика – Живков никога не е назначавал хора с криминално минало и измамници на дребно с фалшиви дипломи. В това отношение Борисов надмина учителя си.

И докато народът зяпа спектакъла с уволненията, държавата затъва все повече, поради некомпетентността на кадрите на Борисов.

Мъжката Калинка в земеделието стана обект на интерес по случайност заради язовира, който удави село Бисер. Изведнъж се оказа, че има блог в който пише забележителни глупости (виж тук). Оказа се, че има профил в сайт за запознанства “Сладур”, И започна да твърди, че не бил негов и поиска от ГДБОП да му изтрие профила от сайта, като че ли не може да се обади там сам.

Както и да е – колко още калинки има, за които не знаем, само защото още не е станала някаква беля?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.