Бомби, простреляни, наръгани с нож – следите водят нагоре и мирише на наркотици

За по-малко от седмица в България се случиха три впечатляващи инцидента.
Брутално беше взривен в колата си варненски бизнесмен, бивш борец, шампион, на улицата. Такъв точно атентат не се е случвал от времето, когато взривиха Доктора показно точно пред редакциите на вестниците на бул. „Цариградско шосе”.
Бизнесменът във Варна, казват, имал рибен бизнес и неуредени отношения, поради които има конфликт. Така поне твърди вътрешният министър, т. нар. Цвъ Цвъ.

Ден по-рано шеф по антитероризма в полицията на Велико Търново се гръмна сам и куршумът му отнесе мъжествеността. Такава поне е официалната версия – че сам се гръмнал, докато се обува или събува вкъщи след дежурство в малките часове на нощта (а това за мъжествеността евфемистично беше споменато като „слабините”).
И този човек е бил бодигард и лична охрана на Бойко Борисов. Чак толкова кьопав? Да не може да борави с оръжие и пистолетът му да е калпав, че като падне, да гърми сам? Кой сериозен ще повярва в тази басня? Няма съмнение, че Борисов и всичките му приближени са ерзац каратисти, ерзац бодигардове и дори ерзац мутри. Но такива изпълнения с пистолет, дори да се опитваш, не можеш да направиш. По-скоро е калпаво обяснението за нараняването на бойковия герой.

Ден по-късно пък наръгаха тежко с нож момък от същия калибър мутренски среди, шампионът по самбо Благой Иванов – Багата. Сбиване станало, казват, в някаква дискотека в София. Влезли едни, заяждали се и се сбили, та един шампион по самбо бил наръган. Пак прозира калпаво обяснение.

Току-така 8 души не влизат да се заяждат в бар. Направо си е подготвена акция, боят е с достатъчно сериозен повод. Ако някой не знае – бащата на този боен момък (Сашо Иванов) е бопаджия, от елитните полицаи. Името му изплува преди няколко години в един доклад за корупция в службите, споменат и като приближен на Борисов. Бойко лично награди и сина му при едно състезание. И шефът на федерацията по самбо (Румен Стоилов) е депутат от ГЕРБ (това е една от най-силно субсидираните федерации).

Малко по-преди друг спортист – щангистът Боевски, пак човек на ГЕРБ, беше хванат в Бразилия с 10 кг. кокаин. Подхвърлили му били такива нови куфари, твърди той. Абе, кой е луд да пробутва на някой заминаващ за София куфари пълни с кокаин, който струва към 900 000 евро? Ей тъй, да му направи беля? И в онзи случай имаше калпави обяснения.

Във всичките случаи силно мирише на наркотици и разпределение на пазар.

На този фон човек може да се спомни някои епизоди – как на трибуните на стадиони на 2-3 пъти през годините издигаха плакати с надписи, които свързваха Бойко Борисов с наркотиците. Как се промъкват реплики от някой от престъпните среди, че Бойко е овладял каналите. Или реплики от някой уволнен полицай – че е разкрил канал на Бойко и затова са го уволнили (последно съпругата на музиканта Илия Илиев, уволнена полицайка по наркотрафика, каза нещо в тази посока).

Както и да е. Може всичко това да е случайно, нали?

Само ченгетата да не ни взимат за канарчета с тъпите си версии при подобни инциденти.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.