Часовникът на Буш се появи на търг в Интернет

Предложеният за продажба часовник е без снимка. Но часовник „Таймекс“, същият като на Буш, се продава в eBay с рекламното съобщение“Като откраднатия в Албания. Вземи си копие от това парче от историята.”

Часовник, за който продавачът твърди, че е откраднатият от американския президент Джордж Буш, се появи в обявите за продажби на eBay.com. (виж тук)
Предлага го за продажба анонимен с псевдоним Miklove71, който е обявил местоположението си в Австралия, Маскот, Сидни, Нов Южен Уелс.
Той има добри характеристики като продавач в eBay, за него отзивите са 100% положителни.
Часовникът няма снимка, продавачът твърди, че ще сложи, когато той пристигне при него от Албания.
Затова цената му е още ниска – до момента никой не смее да наддава сериозно, цената до полунощ в четвъртък беше само 24,37 долара. Наддаването ще трае до 21 Юни. (б. р. – По-късно обявата беше свалена от eBay и не може да се види повече).
bush-al.jpgПод обявата има надпис: “eBay или Сикрет сървис изтеглиха предишната ми обява за науместни връзки (линкове). Бях сложил линк към оригиналната новинарска история за часовника на Буш, откраднат в Албания. От eBay твърдят, че това е причината да махнат обявата ми Аз мисля че има някаква конспирация (някакъв тип, който прилича много на Джак Бауер се върти около жилището ми и изглежда говори много на ръкава си)”.
По нататък продавачът пише:
“Ето я първоначалната обява с повечето от първоначалните въпроси, в момента, в който я изтеглиха. Чувствайте се свободни да ми завате въпроси, освен ако не сте лишени от чувство за хумор:

Купих часовника от албански приятел. Той твърди, че го взел “назаем” от Джордж Буш. Не мога да докажа, че е автентичен. Но определено е хубав часовник. Часовникът е в отлично състояние. Ще сложа снимка, когато пристигне от Албания.
Очевидно пътува през Казахстан. Трябва да побързате да се вредите – много разстроени служители на тайните служби, които си го искато братно, вече показват интерес. Очевидно шефът им е загубен без него.

Под обявата има мнения на посетители в сайта, които задават майтапчийски въпроси. Ето някои от тях:

Анонимен: Тоя часовник ще ми показва ли времето в други щати освен Тексас? Не ми трябва часовник, който показва само тексаско време.
Анонимен: Има ли копче, което да пуска ядрени ракети?
Отговор на продавача: Изглежда има, но ме е страх да го натисна.
Анонимен: Има ли две стрелки? И аз като Джордж намирам часовник с 2 стрелки за малко объркващ.
Отговор: Да, има втора стрелка, обаче е малко бавна.
Анонимен: Давам 50 000 за него. Навива ли се?
И т. н.

В сайта се продава също така и часовник TIMEX, същата марка като часовника на Буш, с начална цена 50 английски лири (около 98 долара). Продавачът е от Великобритания. Рекламата гласи: „Като откраднатия в Албания. Вземи си копие от това парче от историята.“
Както медиите съобщиха, от Белия дом съобщиха официално, че часовникът на Буш не е откраднат, а президентът го е свалил и дал на охраната. Но много наблюдатели са на мнение, че тези съобщения прикриват истината.

Виж тук кадрите от Албания, на които в началото Буш е с часовник, накрая – без.

watch-bush-stolen.jpg

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.