Краварки в автобуса, преведи ми от казахски, разплаках се на химна – избрано от Фейсбук

Вестниците го закъсват - Фейсбук казва повече и е по-интересен

Пристройка към панелен блок
Пристройка към панелния блок – някъде из необятна Русия. Снимка: разпространява се из Фейсбук

Бърз поглед във Фейсбук е нещо много по-интересно от днешните вестници. Ето малко цитати от деня:

България на три мюрета!

Luben Dilov: Да живее „Сан Стефанска” България! На три мюрета, „под прикритие” и със Софи Маринова на Евровизия! Ако ще прануваме мирни договори от 3 март, можем да изберем и Брест-Литовския от 1918-а. В него поне сме участвали!


Как да си дойда от аерогарата + краварки в автобуса

P. Gueorguieva: Слизаш от самолета, за нещастие на летище София, няма билети за градски транспорт, в автобуса – няма билети, на N-спирка се качват едри напористи лелки контрольорки – лицето на България – и вместо да ти предложат да си купиш билет от тях започват да те навикват сякаш са краварки, да им дадеш 10 лева. Искаш да си редовен пътник, но не ти позволяват. Предлагам в автобуси 84 и 384 задължително шофьорите да имат билети. Клиентът има право и гражданинът има право да избира между такси или градски транспорт. Предлагам също да не назначават краварки за контрола. Този филм с летището и такси и др. мафия – докога ще го гледаме? с други думи, току що се върнах от Bruxelles, welkome in Bulgaria and it is better to have strong reflexes!


Да говорим за свободата именно днес

Meglena Kuneva: Днес е време за почит към тези, които не доживяха свободата, но и време за разговор, който като свободни хора сме длъжни да проведем. Този разговор не е лек, защото изисква честност, да си „кажем кривиците”, както е написал Апостола. Струва ми се, че спряхме да говорим за свободата ни като мисия. Казваме, че не искаме децата ни да напускат България. А ние, живеейки тук, принадлежим ли към нацията си? Даваме ли на децата си национален идеал и защо стана толкова неудобно да се говори за идеал? Казваме, че не искаме да живеем бедно. А говорим ли го така, че да бъдем чути – достатъчно настойчиво и високо? И правим ли всичко, за да го променим? Казваме, че не искаме да имаме лоша политическа класа. А готови ли сме да участваме лично в политиката? И отиваме ли да гласуваме в почивния си ден? Казваме, че искаме силна икономика, да, но тя е доверие. Силни ли сме в доверието? Честит 3-ти март, българи! Нека говорим за свободата си именно днес!

Върнаха ми надеждата, че има ценности

Margarita Georgieva: …Случвало ли ви се е да плачете на националния химн някога?
Днес аз плаках на химна, накараха ме да плача едни прекрасни деца – единадесетокласниците от НГДЕК. Направиха истински спектакъл по родолюбие в Аулата на Университета по случай националния празник – 3-ти март. Рецитираха и пяха вълшебно:)))
Върнаха ми надеждата, че има ценности, че има морал, че има човеколюбие, че има култура, че има знание, че има изкуство, че има красота и хармония.
Смутиха ме и ме очароваха!

Обява за продажба на автомобил
Обява за продажба на автомобил „Фиат Брава“. СНимка: Разпространява се из Фейсбук

Любовта е по-трудна от войната

Nastasia Filipovna
По-трудно е добре да се прави любов, отколкото добре да се води война.Куртизантска поговорка.

ВНИМАНИЕ – пореден вирус във Фейсбук

Veni Markovski: …Ако бъдете таг-нати в някакво съобщение, в което пише „OMG! CHECK OUT THIS?“ и връзка към текст „Check out my wild videos“, в никакъв случай не го отваряйте, махнете таг-а (unfollow), и го махнете от профила си (remove from profile). Аз лично махнах и ФБ-приятеля, от който дойде. По принцип ви съветвам – недейте да кликвате на такива съмнителни съобщения (в конкретния случай сървърът бе в Монголия, а домейнът бе маскиран уж като ccnnews;-)

Не лети пил!
На табелата пише „Не лети пил!“. Снимка: Разпространява се из Фейсбук


Преведи ми от казахски…

Momchil Indjov: „Барлык елдердін пролетарлары, бірігіндер!“
Който пръв ми отговори какво значи това и на какъв език, го черпя с един облак.
(Б. р. – „Пролетарии от всички страни съединявайте се“ – на казахски)

Коментар от автора на статуса Momchil Indjov: Казахският език е нещо като турски с руски акцент. Навремето у нас беше дошъл несменяемият им президент Нурсултан Назарбаев. И го слушах как говореше: Иван Костов мрза, Надежда Михайлова ханъм. Цялата зала в президентството изпопада от смях, той горкият не разбра защо.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.