Подкрепете Синята зона! Благодаря ти Партио любима за светлата и топла зима!

Една Зона, една България, един Президент, един Премиер, един Кмет, една Партия

Паркирането в „Синя зона“ в центъра на София се увеличава от 1 на 2 лв. на час, а в новата разширена извън центъра „Зелева зона“ ще е 1 лв. на час. Снимка: Център за градска мобилност

Обичам Синята зона! Тя е благодат за най-големия и красив град в България – София.
Синята зона дава пари на общината, която се грижи за красотата на балканската Венеция наречена – „София по време на дъжд”. Винаги когато започне да вали – движението в градЪТ спира, за да се наслади на реките течащи по улиците и под автомобила ни.
Специално кметът Фандъкова отделя пари от Синята зона за да пробива дупки по улиците, така че да бъде превърнат града в специално офф-роуд място.
Общината има специална програма с хоризонт до 2015 година да мести или разширява дупките в столицата, така че всеки един шофьор или пешеходец да се наслади на екстремното движение в града – тип пресечена местност.

Сега с радост разбираме за новите цени за паркиране, които логично са обусловени от естественото покачване на стойността на въздуха и самопокачващите се цени на уличните павета и плочки.
Ние всички, със свещи и икони, ще се втурнем да благодарим на столичната управа, че най-сетне имаме естествено преливане от синя и към зелена зона. Част от жителите на столицата се чувстваха ощетени, че не могат да  плащат пари за паркиране и в не-централните райони, но сега тази несправедливост започват да я поправят.

Националното движение на Обединените Сини зони заяви, че ще поиска от правителството да се намеси и да превърне цялата страна в една Синя зона със заплатено паркиране и в събота и в неделя. Така всеки гражданин паркирал на полянка, по пътя, до плажа или в собствения си гараж или двор ще може да плаща, за да се множи радостта в страната.

Всички ние разбираме колко хубаво и важно е колата да бъде един от източниците за пари за правителството и общината. Едно правителство (пък било то най-хуманнота, с най-интелигентния министър-председател) или община без пари не могат. Те се грижат за нас и създават един отличен климат да работим и печелим и да чувстваме мощта на здравното ни осигуряване зад гърба ни и сигурността за старините ни в комфорт чрез Пенсионния фонд.

Но да се върнем на Синята зона – тя е нещо което те провокира да започнеш да смяташ. Развива математиката в теб, човека. Ето седя и си смятам: Гражданска отговорност 200 лв., винетка 60 лв., технически преглед 60 лв. (вече), за газова уредба още 25 лв., за паркиране на живеещите в Синя или Зелена зона – 150 лв. Пътен данък около 200 лв. = 695 лв. на година. Без да броим горивото върху което има 16 % акциз, 20% ДДС и 10% данък печалба за този който го продава.
Хъм? Готино е да пътуваш в офф-роуд условия със задължително годишно плащане около 700 лв. на годна. Обичам Синята зона, Голямата столична община, русата красива кметица Фандъкова.

И благодаря на тези които гласуваха за Бойко Б. и на самия Б. Б. Една Зона, една България, един Президент, един Премиер, един Кмет, една Партия. Благодаря ти Партио любима за светлата и топла зима…
Благодаря!!!

Най-добре е да карате коли БЕЗ винетки, данъци и такси и то ЗАКОННО.

Това са радио-управляемите автомобили. Ето как.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.