Кое е простотия – Чичовото или Лейди Гага? И кой ще напълни стадиона?

Спортните журналисти раздухаха скандал – ден преди приятелски мач с Кипър през август (т. нар. „контрола“ – любим израз на спортните журналисти), на стадион „Васил Левски” ще има концерт на Лейди Гага.

„Пълна простотия” – изригнал в отговор на тази новина националният треньор Любослав Пенев – описват реакциите му спортните издания. Чичовото, както е известен още поредният национален треньор, не искал да отменя мача, за да свикнат (?) „националите” със стадиона.

Ден по-късно спортните издания раздуваха, че Чичовото можело да премести мача, но кой щял да му гарантира, че теренът ще е в идеално състояние за мача с Италия.

Лейди Гага да му е проблемът на българския футбол и на Чичовото…

Но неговото откровение заслужава малко коментар – наистина ли концерт на Лейди Гага на националния стадион е простотия?

И кое реално е по-голяма простотия – изказванията на националните ни треньори, футболните шефове и футболисти или концерт на Лейди Гага? Въпросът е риторичен. Чичовото ще се запомни с брилянтната си реплика преди години към българските запалянковци – „На който не му харесва, да духа супата”. Каза я по повод срамен мач на т. нар. национали, с негово участие и персонални заслуги с автогол.

Други футболисти и футболни деятели със сигурност могат да се класират и по-напред от Чичовото с подобни изказвания. И всичките те, с всичките си усилия през последните вече доста години, показаха, че са безпомощни като треньори и ръководители на футбола. Сега е ред на Чичовото да се докаже в това отношение.

Докато тези нахакани, агресивни и с фалшиво самочувствие индивиди управляват футбола, не може да се очаква нищо добро от националния ни отбор. Простотията се мултиплицира, става манталитет, правило, статут.

Не случайно т. нар. български футбол, който включва и споменатите индивиди, и цялата гилдия от спортни издания, изхвърля като чуждо тяло по-интелигентни играчи като Бербатов. Той вече отдавна е извън националния, но още му се ежат и спортни издания, и футболни шефове.

Сега българския футбол го управляват тези, които постигнаха успех в САЩ 1994 г. Но като шефове и треньори те вече доказаха, че са ялови. Но по инерция ще трябва да мине едно поколение, за да настъпи промяна в българския футбол.

И сега те се сблъскват с Лейди Гага. За тях е все едно среща с извънземно. Тя със сигурност ще ги бие. Ще напълни стадион „Васил Левски” повече, от който и да е мач на Чичовата камарила.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.