След цирка в Катар – хора като Трайчо отдавна трябваше да бягат от това смешно правителство

Медиите станаха смешни – съобщиха за уж грандиозни успехи от посещението на правителството в Катар, 100 млн. инвестиции (според едни евро, според други – долари, не че е важно, ама…).

А какво стана – министърът на икономиката подаде оставка. Катарският цирк не е негова вина.

Това е резултат от провинциално-мутренските представи за света на българския премиер – ще заведа там цялото правителство и 100 бизнесмени, там, при шейховете, ония с парите. Те ще налеят тука инвестиции. Да, ама не. “Ония с парите” не са по-прости от един среден българин от Банкя.

Със стоте милиона инвестиции, уж обещани от шейха, ще стане като с пистата за Формула 1, която щяха да строят катарците. Така си го представят света полуобразовани хора като Борисов и Румен Петков, дето поканиха тука катарските инвеститори.

При първата случка с Катар – прословутата писта за Формула 1 – пак министърът Трайчо Трайков им беше виновен.

А сега в Катар той изпадна в смешно положение да чете експозе на английски пред 100 българи на българо-катарски бизнесфорум. Слугуващите медии у нас се опитваха да омаловажават този срамен момент с местни обичаи, било рано, било горещо и т. н.

Ами къде ти е разузнаването, господин премиер? Като си назначил шеф от РДВР във В. Търново за шеф на разузнаването, кой да ти каже какви са правилата в Катар, кой да те предупреди? Цялото управление е съставено от подобни индивиди, надскочили своето ниво на компетентност.

По-образовани хора като Трайков отдавна трябваше да подадат оставка, да не се компрометират с участието си в това циркаджийско правителство.

И в тоя цирк участва и бившият президент Първанов, той посрещна тука катарския шейх, и той доразвива малоумната идея за българо-катарската дружба като нещо много полезно за България и спасителен пояс в криза.

Ами дори 100 млн. инвестиции да направи Катар, голямо чудо. Както сам призна премиерът в понеделник по бТВ, правителството харчи по 1 млрд. годишно от резерва за пенсии, че не стигат парите. Какви 100 млн. тука?

Случката в Катар безпощадно ясно показва, че сегашния кабинет и цялата камарила на ГЕРБ са безпомощни в управлението. Те са образ и подобие на премиера си. Всичките идеи на Борисов са инфантилни, опитите му да направи нещо само задълбочават кризата.

Още много и по-болезнени неща ще се случат, докато средният българин проумее, че Борисов нито е спасител, нито прави нещо в правилна посока.

За по-умните и циркът в Катар е достатъчен да разберат що за комедианти ни управляват.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.