И шведската тройка е българска!

Румен Белчев

С доста голямо притеснение открих сред цицоранките в „ТЕЛЕГРАФ“ снимка на ученици, дошли на посещение в редакцията. Софийска учителка решила да покаже на питомците си истинска редакция. Както пише под снимката, децата „с интерес се докоснаха до процеса на създаване на броя и дейно се включиха в обсъждането на материалите“. Дотук – чудесно! И по-нататък – не чак толкова. Точно под снимката с любознателните деца се мъдри информацийката, че „Врачански върти любов за 8 лв.“.

Това би следвало да е културна новина.

В театър „София“ играят „Коварство и любов“ (кой й беше авторът – репортерът така и не е разбрал), важното е, че билетът струва осем лева, че „още в началните сцени на представлението актьорът показва набъбналите мускули и сексапилно тяло“ и най-вече – нещо, което, надяваме се, не е обсъждано на планьорката с учениците – „Най-скандалният епизод от пиесата обаче е между шефа на театъра – Ириней Константинов и Йоанна Темелкова, когато той й бърка в гащите“. Това разбрал репортерът от постановката, това бърза да сподели с драгия читател.

Мили деца, учете се – така се прави успешна журналистика! И няма какво толкова да залягате на ученето – достатъчно е малко силикон (за момичетата) и някои други умения (за момчетата), за да преуспеете в тоя жанр! Не вярвате? Ами това – според „СТАНДАРТ“ „Азис иска паметник“! Освен певец, той беше и водещ на шоу по едно време! Колкото до силикона – в него е светлото бъдеще! „Златките се събират в ново шоу“ – радостно задъхан съобщава „ВСЕКИ ДЕН“. Двете плеймейтки, известни досега с това, че едната е руса, а другата – черна, щели да водят политическо предаване по телевизията, която, както се оказа, била нямала нищо общо със собственика на всекидневната газета. „Ще обсъждаме политика“ – гордо заявила едната Златка и допълнила, че „това е единствената работа, която може да върши“.

Горди с новите политически коментатори – най-красиви сред политическите коментатори, разтваряме страничката „Наследство“ на „24 ЧАСА“. На подробен анализ (на цяла вестникарска страница) са подложени известни отпреди половин век средновековни графити по дуварите на Велики Преслав. Скучаещите войници драскали по крепостната стена рисунки, които потомците им и днес драскат по стените на кенефите. Тук обаче фреските са подложени на културологичен анализ: „В центъра на композицията е показан мъж с подчертана ерекция. Дясната му ръка е насочена към женски полов орган, а лявата държи друг. Ако още в Средновековието не е била изобретена изкуствена вагина, то сцената показва типична шведска тройка…“

За любознателните има и картинки, както и други исторически, изпълващи ни с патриотична гордост обяснения как се прави секс на кон (или на сърна – изследователите не можели да се споразумеят).

Мама му стара, и шведската тройка ще излезе българска!

Както и кльомбата @, която според известен български скулптор била изобретена в Търново – защото в български манускрипт се явявала цял век преди испанската! И затова според „СТАНДАРТ“ скулпторът вече бил предложил на общината в престолния град да му даде петно, та да вдигне паметник на маймунското „а“…

На маймуни ни обърнахте, ще знаете!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.