Бабата на 86 г., която играе гимнастика

86-годишната Йохана Каас от Германия се превърна в голямата сензация на Световното първенство по спортна гимнастика в Котбус и отне славата от младите атлети, някои от които биха могли да бъдат нейни правнуци.

Демонстрацията на баланс, издръжливост и сила зашеметиха съдиите и публиката, които бяха удивени от видяното на предварителната квалификация за Олимпийските игри.

Повече от 200 състезатели спориха за титли на различните уреди по време на турнира, а немската баба се включи в програмата, за да покаже изключителните възможности на човешкия дух и тяло.

Йохана Каас е родена в Хале през 1925 година. Тя е на 86 години, но не спира да участва в състезания и да печели награди. Това я поддържа млада, твърди самата тя.

Друг интересен факт е, че най-възрастният човек, направил задно салто, е почти 95-годишният г-н Сулц от Швейцария. Каас е записана редом с него в книгата „Рекордите на Гинес“ като най-старата гимнастичка в света.

Германската спортистка показва завидни умения в съчетанията си на греда, успоредка и земя. Тялото й е като на млад спортист, гъвкава и силна е, което е доста необичайно за възрастта й.

Йохана Каас започва заниманията си със спортна гимнастика, когато е на 30 години. Преди това е била състезателка по хандбал в националния отбор на Източна Германия. Повече от 50 години тя е №1 в Германия във всички турнири по спортна гимнастика за ветерани. http://www.youtube.com/watch?v=Pq34Cy-mo_Q

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.