А, оказа се, че полицаи са убили човек с удар по главата. Чудно как Петков още не ги е повишил

Съдебно-медицинската експертиза доказа пред съда вчера, че Ангел Димитров – Чората е починал от черепно-мозъчна травма, причинена от удар по главата.
А когато пребиха човека и го убиха, първоначално полицията съобщи, че е починал от сърдечна недостатъчност. Услужливи лекари тогава изготвиха фалшиво заключение. Те още не са изправени пред съда. Самите полицаи убийци първоначално също се разминаха със съд – прокуратурата отказа да образува дело срещу тях.
Едва след жалба на близките на убития беше образувано дело за причиняване на смърт по непредпазливост, а сега се оказа, че има и доказателства за умишлено убийство.
И това е полицията, която министър Петков постоянно хвали и защитава. И замазва гафовете й, наред с шефа на полицията и целият отбор полицейски шефове.
Затова не беше маловажна случката с фоторепортера, когото ченгетата набиха в Съдебната палата. Когато министърът и всички шефове защитават полицейските безобразия, ченгетата стават още по-нагли и безскрупулни.
Дълго може да се изрежда колко души е убила полицията през последните години – по непредпазливост или уж случайно.
Полицейските шефове и министърът не виждат проблема или се правят, че не го виждат. Колко още жертви трябва да паднат, за да реагира адекватно обществото?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.