И „Господари на ефира” ли пречи на властта?

Предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” са спрени. Но не от Би Ти Ви, а от техния продуцент. Защо трябва да се спират успешни предавания?

В петък се разчу, че продуцентската компания „Глобал вижън“ на Джуди Халваджиян (GlobalVision) е прекратила предсрочно договора си с Би Ти Ви за двете предавания. От Би Ти Ви поискали продуцентът да изпълнява коректно договора си. Нищо не казват конкретно – какво, защо – а продуцентът прекратил договора.

Джуди Халваджиян (брат на другия продуцент – Магърдич Халваджиян) се изказва енигматично пред медиите, че в сряда щяло да има пресконференция, че се водели преговори с други телевизии, че можело да се върнат в ефир скоро или през септември и т. н. Причини не казва.

„Някои неща не трябва да се случват по начина, както станаха с Би Ти Ви. Може да се случи и изненадваща развръзка“, казва загадъчно Халваджиян.

Така читателят остава с впечатление, че той иска повече пари от Би Ти Ви. Логично. За каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари.

На дали само?

„Господари на ефира” и „Пълна лудница” бяха останали единствените, освен „Шоуто на Слави”, в които си позволяваха от време на време по-солени подигравки с Бойко Борисов, с министри, с хора от властта.

Специално „Господарите” беше много силно, защото пускаше кадри с някоя изцепка на Борисов от новините и я повтаряше неколкократно. А добре се знае колко е чувствителен на критики Борисов, камо ли на подигравки.

Преди време той се разгневи и се скара в сутрешния блок на Би Ти Ви на водещия, че показва в ефир карикатурите с неговия образ на Комарницки от вестник „Сега”. И в сутрешния блок спряха да ги показват.

Борисов се разгневи и на предаването на Светла Петрова „Сеизмограф” и на Мира Баджева – „Отпечатъци”. И двете вече са спрени. Преди това се разгневи на Милен Цветков и го отлъчиха от Нова за близо 2 години. Само Слави Трифонов остана (докога?).

Сега няма да има повторения на изцепки на Борисов, нито смешки с негови имитатори. Като не можеш да задължиш Би Ти Ви да спре едно предаване с изряден договор, можеш да поискаш същото от продуцента му, да му обещаеш нещо, да го попритиснеш.

Дали така е станало? Братя Халваджиян бяха ухажвани от Борисов. Той се прегърна с тях пред медиите на един купон на „Господари на ефира“ преди 2 години, изобщо, Борисов ухажва журналисти и телевизионни шефове. В „Господарите“ малко смекчиха майтапите с него напоследък, въпреки че даваше поводи.

Нищо не се знае какво е станало и какво има да става. По-нататък ще се види. Каквото и да приказват и да ни убеждават.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.