Диверсификацията на „кокошката и яйцето“

АЕЦ прелита от двора на Белене в двора на Козлодуй

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо

Диверсификация (лат. diversificatio – изменение, разнообразие ) е разпространение на стопанската дейност на организациите в нови сфери, разширяване на асортимента на крайните продукти на производствените процеси, предлагане на разнообразни на съпътстващи услуги, проникване на нови географски територии. В тесен смисъл диверсификацията се разбира като проникването на производствените предприятия в отрасли, които нямат преки връзки или функционални зависимости с тяхната основна дейност.

У нас във връзка с новото ниво на взаимоотношения възникнаха две спецсистеми за управление на света:

„В северна България бе прекратена работата по новата атомна електроцентрала АЕЦ „Белене“ и „златната кокошка“ пресече пътя и избяга.“ В рамките на диверсификационната дейност и стабилизацията пристигнаха аналитичните служби на останалите системи и проведоха коректировка на векторите на управление.

ВЪПРОС:

Защо кокошката пресече пътя?

ОТГОВОРИ:

ДЕТСКАТА УЧИТЕЛКА: За да премине на другата страна.

ПЛАТОН: В търсене на по-добри условия.

АРИСТОТЕЛ: Това е в природата на кокошката – да пресича пътя.

ИЛИЯНА БЕНОВСКА (журналистка): Дали е възможно да се пренесе един ядрен реактор от двора на АЕЦ „Белене“ в двора на АЕЦ „Козлодуй“, както една кокошка от единия двор в другия?

БОЙКО БОРИСОВ: Може, кокошките ги пренасят… А и като сме я докарали до тука, от 2006 година до сега да нямаме реален договор, нe е започнала да се строи „Беленe“, защо не са я започнали, като е изгодно, защо не са я направили? Защо не са си подписали ескалации, цени, всичко? И ние, като дойдохме, както.. аз завърших „Цанков камък“, паметника на глупостта в България, и го завърших, защото бяха дадени 800 милиона, трябваше още 120-130 милиона , ако не ме лъже паметта. И го завършихме. Завърших магистрала „Люлин”, завърших „Дунав мост-2”. Почнато, по-добре да дадеш още пари и да го свършиш и да го има, отколкото да го оставиш да стърчи като хилядите сгради, които са започнали на времето.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: Хората се интересуват наистина само от личното си пространство и личната си собственост. Нали се сещате, че като откраднат кокошката на една баба, означава, че са й откраднали всичко.

МИХАИЛ СААКАШВИЛИ: Кокошката не е птица, Батуми не е Ница. Кокошката пресече пътя. Дните й са преброени!

MYXA (гражданин): Как ли биха прозвучали в устата на кокошката – „дните на готвача са преброени”?!? Някой може ли да отговори – от какъв зор ни е този „образ” в НАТО?!?

ХИЛАРИ КЛИНТЪН: „Wow!“. Дойдохме, видяхме, тя пресече. Сега яйцата остават за нас.

РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН: Кокошката не може да живее без власт. За да оцелееш на пътя, ти трябва власт. Властта на кокошката над яйцата преминава през строга диверсификационна политика от двете страни на пътя.

ПЕТЪР МОСКОВ (ДСБ): Ядем яйца от щастливи кокошки, хапят ни щастливи кучета, разболяваме се от щастлива тения.

МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Има още нещастни кокошки, ще станат щастливи до юни. Не клатете лодката, тя ще се обърне и ще рефлектира върху вас. Правят се промоции, а не обратно, защото се цели по-високо потребление.

МОИСЕЙ: И Бог слезе от небесата и каза на кокошката – вие сте длъжна да преминете пътя. И кокошката преминала пътя и отбелязаха това събитие като голям празник.

МАКИАВЕЛИ: Смисълът е в това, че кокошката е пресекла пътя! Кой го вълнува и защо? Завършването на прехода оправдава всеки мотив, който тя е имала.

ФРОЙД: Това, че вие сте загрижен за пресичането на пътя от кокошката, идентифицира вашите скрити сексуални комплекси.

БИЛ ГЕЙТС: Аз току що осъществих релиза на новия Кокоши Офис Windows 8, който не само пресича пътя, но и определя яйцата, нарежда поставянето на вашите файлове и плаща сметките ви.

ДАРВИН: Кокошката, в продължение на дълъг период от време, преминава през естествен подбор и по такъв начин тя генетически е предразположена към пресичането на улицата.

АЙНЩАЙН: Кокошката е пресекла улицата или улицата й е препречила пътя – зависи само от вашата точка на възприемане.

БУДА: Представете си, че сте кокошка и си задайте този въпрос.

ТУРОПЕРАТОРЪТ: Над 60 000 румънски туристи се очаква да се чукнат с яйца по Великденските празници в България.

КОНСУЛТАНТЪТ: Липсата на диверсификация при пресичането от кокошката на пътя постави под заплаха пазарната позиция на яйцата. Кокошката се сблъска с необходимостта от изменение и преобразуване за създаване и развитие на условия, изискващи ги съвременните обстоятелства. Ние, в партньорски отношения с новите ни клиенти, помогнахме на кокошката да преосмисли репродуктивните си функции, за да осъществи диверсификационните текущи процеси.

Използването на Птицевъдния интеграционен модел (ПИМ) помага на кокошката да усъвършенства уменията, методиката, знанията, капитала и опита си при уеднаквяването на кокошите процеси и технологии в поддръжка на всеобщата стратегия в рамките на Структурния диверсификационен мениджмънт.

Ние анализирахме и събрахме различни методи за пресичането на улицата от най-добрите представители на кокошките, имащи голям опит в транспортната индустрия, изменихме ги и определихме двугодишен маршрут на придвижване през Грузия, с цел да се разшири капитала на кокошите знания – както на видимите, така и на невидимите пристанищни терминали, за да им се даде възможност да си взаимодействат успешно и по този начин да се внедри една широка предприемаческа структура чрез континиума кокошка-път-преминаващи процеси.

Маршрутът на движението е стратегически обоснован, индустриално фокусиран и създаден като последователно, ясно и целенасочено пазарно съобщение в съответствие с мисията на кокошката и нейното виждане за ситуацията. Това способства за придвижването и създаването на пълноценно бизнес-интегрирано разнообразно решение и помогна на кокошката да се измени и да стане по-успешна при диверсификацията на яйцата си.

От сайта Котка с цигулка

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.