Полицията е бутафория, не може едно убийство да разкрие. Кой ще ни пази?

След лабораторен анализ в Австрия, с почти година закъснение, полицията и прокуратурата поискаха задържането на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна в Борисовата градина в София.

Случката доказва, че в България реално няма полиция.

Първо – тук се двоумят по година, докато анализират доказателства. Оказва се, че няма лаборатория, която да направи годен анализ. Въпреки че в МВР се изливат над 1 милиард лева годишно и това е институцията, която всяка година си увеличава бюджета, докато на другите го съкращават. Отделно в МВР е разработена система за дарения и за бизнес (например СОТ), които пълнят извънбюждетни сметки.

Тоест – няма оправдание за тази безпомощност на полицията.

Второ – оказва се, че българските ченгета са неспособни да разкрият едно убийство с достатъчно улики и доказателства. И преди анализа в Австрия тук установиха, че има следи от въпросния Чеци по трупа и в близост до Яна. Самият той призна, че е бил с нея през нощта и са правили секс, но си тръгнал на сутринта. А преди да го задържат, беше избягал в Турция.

След всички тези данни ченгетата арестуваха и държаха 4 месеца някакъв младеж, който бил виждан в парка. И който сега ще съди полицията. И дано ги осъди, защото за такива некадърници една присъда е малко.

Оказа се, че около 60-хилядната армия от „професионалисти” в МВР не може да разкрие и докаже убийство при явни улики и следи. За какво ни е тази полиция? Защо плащаме за нея този огромен бюджет? За да ни рекетират вечер по пътищата?

Дали не е дошъл момента тук да разформироваме полицията като в Грузия и да назначим нови хора? Колкото и да са неопитни, те ще се справят по-добре от опитните „професионалисти”.

Но въпросът седи с пълна сила и пред прокуратурата – тя къде блее? Защо иска задържане на човек без доказателства, а пуска заподозрения, за когото има достатъчно доказателства? Разни кокиновци, романвасилевци и др. циркаджии, които обичат важно да се изказват пред камерите…

С борбата с престъпността в България се занимават напълно неадекватни хора. Доказателствата валят всеки ден.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.