Как рапърът Мишо Шамара беше привикан на разпит в полицията за текста на своя песен

Мишо Шамара след разпита в полицията – снимка, която сам си е направил и качил във Фейсбук.

Благодарение на Фейсбук новината, че рапърът Мишо Шамара е привикан на обяснения в полицията във Варна, се разпространи навсякъде. Той съобщи на страницата си (виж тук), че го викат в районното и неколкократно пуска коментари за случая преди и след разпита.
Причината е в някои смущаващи неща в текста на песента му. Той говори обидно за управляващите и за „мазни депутати“.
След срещата с полицаите Шамара пише в страницата си във Фейсбук:
„Ебаааси, кога забраниха да си правиме майтап бе :)
Кога да се шегуваш вече се е превърнало в престъпление :)
Тея, дъртите хора, дето ни управляват, са за пенсия.
Ей, параноици, ходете се прегледайте, не сте в ред нещо.“
Накрая, както отбелязва самият рапър във Фейсбук, е дал десетки интервюта по този повод.

Ето какво пише варненският сайт „Петел“:
„Мишо Шамара и полицаи правили анализ днес в ОДП-Варна на песента му „Сърцата ни“, в която критикува управляващата клика и се обръща към народните представители с думите „мазни депутати“. Питали са го какво е искал да каже в песента си, къде я бил записал, чия собственост е текстът, разказа рапърът пред „Петел“.
„Някакво обяснение да дам ме викаха. Някаква прокуратура щели да сезират. Не знам, не ги разбирам тези неща. Да даваш обяснения за текстове ми се струва голяма крачка назад към комунизма и обикновено при тоталитарните режими хората ги трепят с калашници. Управляващите трябва да не се правят на рамбовци. Единствено трябва хляб и свобода да осигурят на народа“, посочи рапърът.
„Полицаите бяха свестни момчета от нашето поколение и на тях май им беше смешна цялата тази ситуация. 20 минути най-много да са ме държали. За втори път ми се случва това. Предният път бе след предаването с Карбовски. Един вид, ако аз в песен си правя майтап, може да е подсъдимо, но в конституцията няма такъв текст. Само по времето на бай Тошо гонеха за вицове“, заяви Мишо. Той смята, че това е предупреждение.“

Песента, станала повод за „събеседване“ в полицията
http://www.youtube.com/watch?v=utAx5maH1UI

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.