Защо чак сега Малък Маргин е обявен за издирване от Интерпол?

Малкия Маргин, виден български гангстер, избяга от страната през януари 2010 г., докато още беше с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на… 20 000 лева. Става дума за мафиот, който живее в палати и се разхожда с по 6 души охрана.

Маргините са двама от босовете на СИК, с които свързват най-кървавите прояви на организираната престъпност у нас. Но никой не е доказал нищо. Те бяха арестувани и вкарани зад решетките по време на предишното правителство, главно поради натиска от Европейския съюз.

При сегашното правителство ги пуснаха под гаранция, с разни тройни експертизи, които доказваха, че Големия Маргин има дискова херния и се напикава, а Малкия Маргин има епилепсия и също се напикава.

След като най-прочутите мафиоти в България се прибраха вкъщи да се напикават на спокойствие, полицията ги остави без надзор. И точно тогава Малкия Маргин избяга, точно като братя Галеви, но още преди да дочака присъда. Дали случайно е изпуснат?

Половин година по-късно съдът ги оправда и двамата, а неотдавна Върховния съд потвърди оправдателната присъда. Съдът ли пак е лош?

За тези двамата, ако има желание МВР, може да потърси и да намери достатъчно доказателства за различни престъпления, годни за съд. Сега обаче те са вкарани в съда с негодни доказателства, колкото да замажат очите на Европа и Бойко и Цецо пак да кажат по нещо за съдиите.

Благосклонното отношение на МВР личи и по това, че чак сега Интерпол е обявил Малкия Маргин за издирване. За тези две години, в които той е в неизвестност, може вече да си е сменил три пъти паспортите и самоличността и два пъти физиономията.

Това се казва приятелско рамо от изпълнителната власт, която иначе шумно се бори с организираната престъпност.

Има достатъчно свидетелства за връзките на сегашния български премиер Борисов със СИК, но медиите някак услужливо си затварят очите за това.

Някой учудва ли се, че неотдавна в анализ в авторитетното списание “Форин Афеърс” България беше определена като страна, в която управлява организираната престъпност.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.