Пъпка с бръмбари

Вестникът на Тошо Тошев „Преса“ публикувал компромат за Любо Павлов-Пъпката – сменил същия Тошо начело на в. „Труд“.

На записи от бръмбари в кабинета на Пъпката в Полиграфическия комбинат личало как въпросният „търгува с влияние“, кани се да въздейства на прокурори, да се разбира с Цецо Цветанов и пр.

Откритие голямо – Любо Пъпката е всеизвестен търговец с влияние – той си говори същите и по-страшни неща на публични места и в медиите. Доколко наистина има възможност да влияе и доколко си придава важност – само той си знае.

Самият Тошо също не му отстъпва – дори написа три тома възпоминания,  където описва как влияе, или си въобразява, че влияе, върху политици, министри, президенти и подобни, които бързали да дойдат на поклонение в кабинета му щом заемат поста, за да изслушат ценни напътствия.

В случая по-интересно е друго – например, когато се появиха записите, на които Бойко Борисов нареждаше на Ваньо Танов да изтегли митничарите от фабриката на Мишо Бирата, някак си бързо се забрави същността на разговора. Започнаха протяжни разследвания дали записите са автентични и макар че не са, как така са изтекли от ДАНС.

Сега обаче никой не се пита как така кабинетът на един шеф на „независима медия“ е бъкан с бръмбари и как така тези записи са стигнали до друга медия. В същото време се чу, че цветановото МВР вече е изхарчило годишния бюджет за подслушвания.

Ако тук има има компромат за Любо Пъпката, той е съвсем друг. Кой сериозен играч ще иска вече да върти далавери с такъв ахмак – да не си проверяваш редовно кабинета в Полиграфическия за бръмбари и да плещиш там каквото ти скимне.

Че откак е построен този комбинат, редакциите се сменят, но бръмбарите остават!

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.