Яловият мач Италия – Англия беше харесан от коментаторите. Толерират бездарния футбол

Тежка мъка беше мачът Италия – Англия, а всички коментатори говорят за „драма”, „атрактивен мач” и т. н.

Ако 120 минути без гол е атрактивен мач, здраве му кажи. Но иначе наистина е драма – най-яловият футбол в света беше събран в този мач. Много борба, много безрезултатно тичане. Във футбола се играе за гол. Останалото е лека атлетика. Но коментаторите се прехласват по многото тичане и ни го изтъкват като достойнство.

Италия беше по-активна, но отправи 36 удара без да вкара нито един гол. Това показва статистиката. Каква по-добра илюстрация на това, че един срещу друг играха два ялови отбора?

Непрекъснати дълги пасове, разиграване по крилата и смешни неточни шутове над вратата, дори когато нападателят остава сам срещу вратаря.
Това е истинска мъка, как може да го наричат атрактивен футбол?

И през цялото време да хвалят добрата защита на Англия или Италия. Те с това ще влязат в историята тези два отбора – със защитата си.

120 минути нямаше нито един прехвален многомилионен футболист, който да може да вкара гол или поне да уцели вратата.

Та Руни ли е евтин играч, Балотели ли, кой?

Бездарници. Бездарният футбол се толерира в световен мащаб. Добрата защита – също. Важно е да тичаш и да показваш хъс. Головете не са важни.

Докато тази концепция не се промени, зрителят ще гледа с мъка и ще псува.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.