Не ме познаваш

Песента „Не ме познаваш“ е написана от музиканта от „Хиподил“ и „Светльо & The Legends“ Венцислав Мицов (ниж текста по-долу).
По негова идея се събират хора на изкуството, лекари, журналисти, зрители, читатели, които са „водени от принципа, че мизерията ражда таланти, но талантите все по-малко крещят срещу всичко, което се случва – или не се случва в страна, която си цикли в постпрехода“.
Идеята е хората да се събудят, да са по-критични, да не критикуват само пред телевизора. Проектът се нарича S.G.A.N и е „за и от несъгласните хора, хората, на които им пука. Не е проект на интелектуалци, а на обикновени граждани. Целта ни е да накараме повече хора да се събудят, огледат и осъзнаят, че животът им е в техните ръце“ обясняват инициаторите.
Проектът има страница във Фейсбук.

Не ме познаваш
Не ме познаваш,
роден си другаде, за мен не знаеш,
обичаш своя блясък и нехаеш,
че аз съм жив и че съм тук.

За теб съм бреме, за теб съм гнида с работно време
и някой евтино ще ме наеме…

Но аз те зная, ти обещаваш често рая
и казваш, че се вижда края на тоя шибан кръговрат…

Не ни познаваш, когато плачем ти не съжаляваш,
когато страдаме, ти оглушаваш, защото смяташ ни за сган.

Но ние знаем, че ти си тук, за да изтеглиш заем
и да дадеш оная сган под наем и да се скриеш след това.

не ни познаваш и всеки път, когато преуспяваш
и всеки ден, в който управляваш,
ще си припомняш песента.

Не ме познаваш, аз гнида съм, а ти ме управляваш…

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.