VIP гащи

Румен Белчев

Най-често срещаната дума в спортните страници по време на европейското не е „футбол“.

Най-често употребяваната от радетелите за свободна от всичко журналистика дума е „гащи“.

Отваряме наслуки „СТАНДАРТ“ – „100 бона глоба за свалени гащи“ – датски национал „свали футболните си шорти и показа слиповете си, чийто ластик беше с рекламен надпис…“ „24 ЧАСА“ внася по-голяма яснота в провинението – „Датчанин глобен 100 000 евро заради лого на долните гащи“. Има си и снимка – само че на нея човекът не си е свалил гащите, а си е вдигнал фланелката…

„ВСЕКИ ДЕН“ се заравя още по-дълбоко в мръсното футболно бельо – „В националния отбор на Англия си знаят мръсните гащи“… Става дума за елитна проститутка, която, според собствените є откровения, била обслужила почти половината отбор…

Футбол? Какъв ти футбол – това не продава вестници! Виж, „Лампард маже дупе, после гледа мач“ според „СТАНДАРТ“ е достатъчно атрактивно заглавие, за продаде два вестника повече.

„24 ЧАСА“ открива (с помощта на жълто португалско вестниче) причината за слабата форма на Роналдо в първите два мача – „Проблеми с ерекцията мъчат Роналдо“. Човекът си имал проблеми, те го карат да играе!

Очевидно впечатлен от португалските разкрития, „ВСЕКИ ДЕН“ преравя мръсното бельо още веднъж, за да открие тайната на испанските успехи – „Испания избухна с фойерверк от оргазми“.

Дори попрехвърлилата палавите си години немска канцлерка го отнесе покрай футболните страсти – „Монти прекара Меркел“ – злорадства „СТАНДАРТ“. От дребния шрифт става ясно, че насрочената в Рим среща по проблемите на Европейския съюз щяла да є попречи да гледа мача с Гърция на живо, но кой ще ти чете такава новина! После се оказа, че италианският премиер Марио Монти не е прекарал никого – Ангела Меркел си гледа мача и рипаше от радост, но това няма никакво значение – тиражът нали замина!

Но стига сме ровили в гащите на света – нямаме ли си ние, наши, родни, ВИП гащи, за да ни прославят?

Имаме, разбира се! Отворете „ТЕЛЕГРАФ“ – „Фенове наддават за най-скъпите вещи на известните“.

В столичен мол (естествено, няма да е в музей) били изложени за наддаване най-скъпите вещи на известни българи, като средствата щели да отидат в полза на дом за деца без родители.

Кои са тия най-скъпи вещи? Да започнем от най-важната, на най-важния – „Бойко е дарил и гащетата си, част от спортната екипировка на ФК „Банкя“…

„СТАНДАРТ“ е проспал ВИП гащите, но набляга на друга част от бельото на известните – потника. „Графа е подарил потника си от клипа към песента „Никой“, предлага се „потникът на Кубрат Пулев, с който взема златото на европейското…“ а Матей Казийски, поради липса на потник, „се е разделил с фланелката си от националния отбор“…

Добре че известните хора на България си пазят старите гащи и потници – ако не бяха те, сираците голи щяха да ходят!

Добре че имаме и свободни от всичко газети – да ни отворят очите къде да търсим филантропията и държавническата загриженост за децата в неравностойно положение!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.