Цветанов ще се арестува ли сам?

Арестът на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов и на двама служители от ГДБОП дойде като дюшеш на вътрешния министър Цветанов. Така той тържествено се изказа пред обществото и пред ЕС – ето, всички са равни, арестуваме и наши хора.

Дай Боже да е така. Няма нормален човек, който да е против тези арести. Само да не се окаже пак някакъв театър. Защото с някои показни арести в последните години работата се размириса.

ГЕРБ отстрани с обвинения и прати в съда и свой министър на здравеопазването преди време – д-р Божидар Нанев. Оправдан беше. Не че трябваше да бъде осъден. Обвиненията срещу него бяха само пропаганден ход.

Едва ли някой се съмнява, че депутати търгуват с влияние. Разбира се, депутати от управляващите, защото опозиционните не са в положение да правят подобни услуги – нямат думата във властта.

И, ето, сега един е арестуван. Това е добре. Но кой ги е избирал тези депутати? Публична тайна е, че не Бойко Борисов, а Цветан Цветанов обикаляше страната и правеше местни структури. Че той е съставил списъка с депутати.

Публична тайна е също, не от вчера, а още отпреди ГЕРБ, че много депутати си купуват местата в листите на една или друга партия.

Ще обяви ли публично Цветанов, че в неговите листи няма такива депутати? Ще каже ли нещо за своята отговорност за така съставената парламентарна група на ГЕРБ?

Този арест повдига един друг въпрос. Няма ли и други депутати, които заслужават да ги разследват и арестуват? Колко закона вече гласуват депутатите от ГЕРБ в услуга на едни или други интереси?

След целия шум за Закона за горите и ски пистите, се оказа, че пак минаха текстове, които облагодетелстват интереси в дърводобива и ловните стопанства. Там отзад наднича поне един виден депутат от ГЕРБ – Емил Димитров.

Депутатският бизнес е необхватен. Който си е купил място в парламента, после трябва да си избие парите.Със сделки, подобни на тази на депутата Аврамов.

Всички помнят записите на разговорите на Искра Фидосова и Менда Стоянова с шефа на митниците Танов. За какво говорят тези разговори – да назначим едни наши хора на едни места в митниците. Това не е заради черните им очи. То се знае за какво са тия назначения.

Както е казал поетът – разровиш ли го, ще мирише.

Дали наистина Цветанов има волята да разрови из собствените си депутати? Или това е все едно да се арестува сам?

Вижда се обаче, че търговията с депутатите в парламента върви с пълна сила. ГЕРБ се постара да разбие депутатските групи на Яневото РЗС, а после и на “Атака”.

Тези, т. нар. независими, минаха към ГЕРБ и крепят парламентарното му мнозинство. Само от чисто сърце и вяра в политиката на управляващата партия ли отидоха там?

Българската политика е смрад. Но нищо не остава скрито безкрайно дълго време.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.