Секс, перверзии… Олимпиада!

Румен Белчев

Ако любопитно извънземно реши да разбере какво представляват олимпийските игри според българските газети, моментално би си стегнало чинийката и би отлетяло далеч от нашата примитивна и недоразвита планета, населена с първосигнални същества.

Защо на всеки четири години се организират игрите според написаното черно на бяло с едри и дребни буквички по шумящата невинна бяла хартия? Елементарно – за да могат спортистите да се отдадат на размножителни действия!

„Вратарка се стяга за сексмаратон“ – тържествено обявява „СТАНДАРТ“. Вратарката на американския женски футболен отбор палаво разказва приключенията си от предишната олимпиада – „веселба, пиене и много секс!“… „ТЕЛЕГРАФ“ допълва изчерпателната и много важна информация със снимка на голата палавница, поливаща някаква ливадка, и компетентното пояснение, че „Хоуп Соло няма задръжки и обича да има маркуч в ръцете“.

„ТРУД“ с искрено огорчение информира, че „Заради дъжда волейболистки слагат панталон“. Кво толкова да му гледа човек на плажния им волейбол – те ще играят с панталони!

А в „СТАНДАРТ“ бивш олимпийски шампион споделя искрено и лично: „Хвърлих око на един пич от СССР. Гушнах се в него, започна да ме милва. Чувствах се толкова защитен. До нещо по-сериозно не се стигна, защото той беше любовник със свой съотборник. Няма да кажа името му, защото е женен“.

На друга страница в същата газета изригва различен вопъл: „Шампион се оплака от гей дискриминация“. Спортист „изрева срещу шефовете на Австралийския комитет“, които не му разрешавали да сподели стаята със съпругата си. „Има тонове гейове, които ще спят по двойки в олимпийското село. На нас, хетеросексуалните, обаче не се разрешава“.

В интерес на обективната истина, газетите се занимават не само с оная работа, но обръщат внимание и на мотивировката и подготовката на спортистите за състезанията. Отваряме сериозната газета „ТРУД“ и попадаме на откровението на олимпийската ни шампионка Мария Гроздева: „Дано имаме шанс с успехи на олимпиадата да разорим банките“. Каквото и да си говорим – накрая винаги става дума за пари, нали така!

Известно объркване предизвиква „СТАНДАРТ“ с информацията „Щангистите атакуват с щастливи кокошки“. Това, с кокошките, сме го гледали в „Смотаняци“ – там чичо Чарли Шийн стреляше с живо, макар и нещастно, пиле по противника, но какво ще правят железните момчета с пилците – остава загадка. Опитваме да разберем нещо повече във „ВСЕКИ ДЕН“ и попадаме на още по-объркващата информация „Зобят щангистите с екоманджи“…

Категорично се отказваме повече да се занимаваме с тънкостите на диетичното еко и допинг съобразено хранене и с известно облекчение разгръщаме „ТЕЛЕГРАФ“, където „Словашка ракета лъсна по цици“. Там също се говори нещичко за ядене – „Течният шоколад е голямата ми слабост. Обичам също така сладолед и кроасани, както и абсолютно всичко, което сготви майка ми“, коментира тялото си чаровната тенисистка“…

След всичко прочетено с възмущение попадаме на информацийка в „24 ЧАСА“ – „Хванаха перверзник при китайки“. Любопиткото Деклан Крозби се бил скрил в съблекалнята на китайските плувкини и зяпал през дупчица в паравана красотите китайски.

И полицията го прибрала, можете ли да си представите!

Какво толкова по-различно от българската свободна газетарщина е направил човекът? Къде отиде свободата на словото и правото на достъп до пълна и нецензурирана информация?

Свобода за Деклан Крозби!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.