Съд и МВР се гаврят с удушеното в парка момиче. И с обществото

Съдът пусна под гаранция обвинения за убийството на Яна Кръстева миналото лято, станал известен с прякора си Чеци.
Съдът обяви, че задържаният Николай Русинов – Чеци не е имал мотив да убие Яна, защото тя доброволно е правила секс с него.
Не можел да се изведе мотив за убийството, то се явява безсмислено, смята съдия Мариан Марков, който гледа делото.

Какво значи – правила доброволно секс, значи не е имало мотив? Съдия Марков може да няма житейски и сексуален опит, но поне професионално трябва да знае, че убийство е възможно не само когато една жена откаже секс. А чувал ли е за удушаване при секс, доброволен? Такива случаи има не един и два по света.

В квалификации на съдията се прокрадна следното: „не било нетипично за Яна да се запознае с някого и още същата вечер да прави секс с него“.

Това е гавра. По същия начин МВР след убийството разпространи информация, че тя била клошарка-наркоманка, което беше лъжа. И зад това прозираше идеята на МВР, че сякаш е нормално да се убиват клошарки.

Сега съдията внушава, че Яна е лека жена и приема това като оневиняване на задържания. Да правиш секс в деня на запознаването е аномалия, според българския съдия. Този някъде от фризера на 50-те години на комунизма ли е изваден?

А защо съдията не прие, че за обвинения Чеци, меко казано, „не е било нетипично” да се напива безпаметно и да не знае какво върши? Множество свидетели могат да опишат неадекватното му поведение като се напие. Но съдията не вижда мотив, защото имало доброволен секс. И казва „не са събрани доказателства за насилствен полов акт”. Като че ли това е целта на обвинението. Има удушено момиче, а съдията го намира за безсмислено, защото не била изнасилена от обвинения. Е, удушена е без да я изнасилват. Много ли е чудно?

От 7 косъма по тялото на Яна (толкова са намерили ченгетата), 5 са на Чеци. Обясненията му, че правили секс, той си тръгнал, тя останала да спи, не биха му помогнали в един американски съд, примерно. Досега да е в затвора с поне 25-годишна присъда за убийство в нетрезво състояние.

Оказва се, че прехвалената полиция в България не може да събере годни доказателства за едно пиянско убийство (какво ли остава за професионалните убийства). Тя арестува и държа месеци наред зад решетките невинен човек, а почти година по-късно задържа Чеци, за който имаше събрани достатъчно доказателства за арест.

Сега съдът излиза със странни разсъждения и определения.
С това МВР и този съд България остава незащитена от всякакъв род престъпления.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.