Българските сайтове в планетната система на internet-map.net

Част от българската планетна система в интернет, визуализирана от Еникеев. E-vestnik.bg е вдясно над google.bg, между планетите на агенция „Фокус“ (focus-news.net) и в. „Стандарт“ (standartnews.com).

Създадената от руснака Руслан Еникеев визуализирана галактика на сайтовете в интернет, позволява да потърсиш по име на държава или на конкретен сайт къде се намира той в планетните системи като посещаемост (internet-map.net).
Еникеев е специалист по визуализиране на данни и си е поиграл с този некомерсиален проект, който разчита само на дарения.
В неговата карта-галактика са включени над 350 000 сайта. Всеки сайт е изобразен като кръг (планета), чиято големина отразява трафика към него. Разположението им в „галактиката“ е според различните сайтове, към които прескачат техните потребители. Сайтовете на различни държави се различават по цвят. Край българските „планети” се забелязват гръцки и италиански.
Е-vestnik.bg се вижда над google.bg между планетите на в. „Стандарт” (standartnews.com) и агенция „Фокус” (focus-news.net).
Планетните системи са оформени според тяхното съдържание.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.