Американските войници в Ирак жертва на алкохола

nytimes.gifВойната и алкохолът са гибелна комбинация за американските военни, а в Ирак американският войник установява ,че има проблем с алкохола, пишат в днешните си броеве „Ню Йорк таймс“ и „Интернешънъл хералд трибюн“.
Макар че е абсолютно забранен за американските войници в Ирак и Афганистан, алкохолът е причина за голяма част от престъпленията, извършени от войници там. Алкохолът и наркотиците са били намесени в една трета от всички криминални дела срещу американски войници в двете военни зони, като 240 от 665 случая са завършили с присъда, сочат цитираните от „Ню Йорк таймс“ доклади. Седемдесет и три от тези 240 случая са свързани със сериозни престъпления като убийство, изнасилване, въоръжен грабеж и нападение. Въпреки стриктните забрани на исляма за употреба на алкохолни напитки и наркотици, алкохолът, и в частност т. нар. иракски „мууншайн“, е евтин и лесно достъпен за войниците, които се опитват да се справят със стреса, депресията и чувството за неудовлетвореност, отбелязва „Интернешънъл хералд трибюн“.

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.