Едно-две-три, Слънцето се скри!

Румен Белчев

Странно защо хората обичат да четат хороскопите си сутрин, а не вечер, когато денят вече е минал. Още по-странно е защо, ако все пак имат благоразумието да ги прочетат вечер, на другата сутрин пак отварят страничката за предсказания, та да видят какво ги очаква.

Но – преди хороскопите – нека си припомним сериозните предвиждания на отговорните люде за родните успехи на Олимпиадата. „Нейков се надява на 10 медала” – твърди „МОНИТОР”. Министърът на спорта „заяви, че предстоящите игри ще бъдат по-успешни от тези в Пекин преди 4 години. „Имаме реални шансове за медали – могат да са 6-7, но могат да бъдат и 10” – рекъл той… И допълнил, че „надеждите му за отличия са свързани най-вече с борбата, бокса, вдигането на тежести, стрелбата и леката атлетика”…

Експертно предвиждане – много хубаво, ама не се сбъдна…

Професионалните ясновидци бяха по-скромни в прогнозите си. „Ще се нагиздим с 5-6 медала” – предвижда за „СТАНДАРТ” феномен от село Бистрица. Феноменът, г-жа Караколева, вижда поне един-два златни медала, сребро, бронз, успехи в стрелбата и бягането…

В същата газета астроложка пък предсказва , че в телевизионните предавания ще има „проблеми по трасето, сривове в ретланслацията към определени държави”. Предвижда се още и пълен транспортен хаос. Причината? Ретроградният Меркурий, разбира се! „Първата планета от Слънчевата система тръгва обратно на видимото си движение по зодиакалния кръг. Това се отразява на Земята под формата на звездно влияние, което обърква всички сметки и планове, творейки хаос”.

Но това е грижа на англичаните, разбира се, „ние сме под знака на Козирог и Сатурн, който е в екзалтация в астрокартата на тази олимпиада. Смятам, че ще имаме добри постижения в силовите спортове, борба, вдигане на тежести”… Да му мислят англичаните с техния жалък Меркурий, нас и Плутон ни подкрепя! „Към края на юли Плутон от хороскопа на българската държава ще влезе в благоприятна позиция…. планетата, символизираща мощта и силата, ще удари едно рамо на родните спортове, за да се представят на ниво”.

За първи път чуваме планета да има рамене, но щом го пише – сигурно е вярно. Жалко само, че не се получи нещо…

Това би могло да се предвиди, ако се четат внимателно газетите преди олимпиадата – пак в „СТАНДАРТ” месец преди олимпиадата можем да прочетем, че двама от стрелците ни, „Ризов и другата ни състезателка, която ще ни представя на Игрите, Петя Луканова, са се финансирали сами.” Треньорът им дори теглил кредит, за да им плати подготовката, защото държавното финансиране на федерацията било спряно заради злоупотреби… Като се добавят към това и обвиненията други спортисти, че не са си получили парите за олимпийска подготовка, налага се намесата на коректната газета „ПРЕСА”, която да им затвори устата със „Слабаци хленчат, че са им малко парите”. Как ще са малко – стигнали са, та даже са останали, та „Тотото спонсорира 10 концерта на Веселин Маринов” – пише в „24 ЧАСА”. Както пишеше в една малко сбъркана реклама – „Спортният тотализатор – за спорни цели”…

Но олимпиадата мина и замина, сега, по време на министерските отпуски всичко е замряло, освен вече привичните ни природни явления – „Бойко: Като дойдох, слънцето се скри” – радва ни „СТАНДАРТ”.

Едно-две-три, слънцето се скри… Не може две слънца да греят над милата Родина едновременно – хетпен ще ни изпържат!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.