Грандиозният метро спектакъл

Предстои голямо рязане на голяма лентичка. Тръгва втора линия на софийското метро. Благодарение на в. „Дневник” се разчу, че пиар фирма е взела 47 000 лева, за да организира тържественото откриване на линията.

Парите са й дадени с обществена поръчка, това била единствената явила се фирма – на бивша журналистка. Същата организирала и предишно откриване на линията на метрото до „Младост” и др. рязания на лентички.

Феновете на Борисов ще кажат – е, кво сега се заяждате, това метро е хубаво нещо. И парите са европейски. Хубаво е, никой не отрича. Ама…

Нещо ненормално има в тези спектакли с рязане на лентички.

Втора линия на метрото се строи от 1978 г., още при комунизма са построени под земята две метростанции – една до гарата, една до НДК – и около километър и половина тунели. Благодарение на европейските пари строежът тръгна бързо и София доживя.

Но някак самохвалството на Борисов дразни. На пресконференцията, когато спечели изборите през 2009 г. той каза, че хората не са забелязали, но в София за няколко години „сме построили 36 километра тунели”.

Дебела лъжа. Това е цялата дължина и на трите метролинии, които още не са построени докрай. Премиерът си приказва едно към гьотере и никой не реагира. Но от постоянните му самохвалски приказки сега и децата са убедени, че Борисов е построил метрото.

Утре ще открие и Дунав мост – 2, за който българи и румънци преговарят от края на комунизма, работата по него започва през 2002, когато избраха с търг консултант, през 2005 правителството взе кредит, а от 2007 е избран и главен изпълнител. Както и да е. Борисов го построи.

Спектаклите по откриването трябва да му осигурят победа на изборите догодина, ако трябва ще даде и повече хилядарки за такива тържества. Не от джоба на ГЕРБ, разбира се.

Но дали това ще е достатъчно да спечели избори? Джобовете на всички ни отъняха, подкрепящите го се топят. Ама още има верни фенове, които са готови и да гладуват, за да се радват на Бойко в телевизора всяка вечер как хубаво им приказва.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.