Голямото хапане

Румен Белчев

Беше тя, когато споровете се решаваха с дискусия или с бой, а понякога и с двете.

Новият век си иска новите методи за убеждаване на опонента – традиционният тупаник вече не е на мода.

Днес, за да попаднеш в газетата, е необходимо поне да ухапеш някого. Така излиза!

Ето, отваряме „24 ЧАСА“ и веднага виждаме двама последователи на тая идея – „Пияни съпрузи хапят и ритат в Бургас“. Хапали са не кого да е, а полицаите, дошли да ги усмиряват. Бедната ни полиция – не стига, че я бият и стрелят, ами вече и цели мръвки от нея почнаха да отгризват!

Очевидно бургаското семейство е пренесло у нас челния световен опит – според „ТРУД“ „Арестуваха Каспаров, ухапал полицай в защита на „Pussy Riot“. Става дума за Гари Каспаров – бившия световен шампион на шах. Дали е ухапал някого или не – не е ясно, защото според самия Каспаров, цитиран от „СТАНДАРТ“, полицаят е бил нахапан от служебното куче, важно е друго – че вече може да се хапем едни други в защита на идеите си!

Както е направил например вътрешният ни министър. Според „СТРУМА“ той е гризнал не един, не и двама, а цели трима наведнъж – „Цветанов захапа Станишев, Костов и Местан: Как не ви е срам да ни учите на морал…“ Да му се не видеше и на министъра – не министър, а цял триглав змей!

Подчинените му – и те да не видят нещо – и те наточиха зъби – „Спецзвено захапа Баретата“ – прославя полицейската захапка „ТРУД“. Потърпевшият очевидно е бил доста зле ухапан, защото вече трета година не може да се оправи здравословно, та да го съдят…

Знае се, че не е новина, ако куче ухапе човек – новина е обратното – ако човек ухапе куче.

Преглеждаме архива на ухапванията и се натъкваме на сензация в „СТАНДАРТ“ – „Опозицията захапа кучетата на Борисов“!

Бедните каракачански овчарки – да ти се нахвърлят изведнъж три-четири парламентарни групи хич не е шега работа!

А собственикът им? Той също не си поплюва – „Станишев и Борисов пак се захапаха в Народното събрание“ – документира инцидента новинарският сайт „АКТУАЛНО“. Обърнете внимание на думичката „пак“ – значи става дума не за случайно изпускане на нерви, а за рецидив! Спят ли психиатрите?

Дотук – както и да е, но хапането, ако се съди по написаното, се превърна и в международно явление – „Румъния ни захапа морето“ – предупреждава сайтът „ДАРТС НЮЗ“. Как се хапе море – не е ясно, досегашните опити показват, че по-реално е човек да глътне вода и да се удави. Очевидно румънците са доста по-добре от нас в захапката.

Хапе се вече на всички нива в държавата – от най-ниското, бургаското, до най-високото – „Плевнелиев захапа Найденов за цените на храните“ – твърди „СТАНДАРТ“.

Е, щом и самият президент ходи по коридорите и ръфа срещнатите министри – работата съвсем се е оттекла!

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.