От 400 м в небето – живо знаме

в Морската градина на Варна


Снимки от въздуха на „живото знаме“, норисувано в мМарската градина във Варна от живи хора във формата на сърце. Идеята носи посланието „Аз обичам парка“ и е организирано от инициативата „Варна диша“, която има желание да създаде поредица от начинания, обединяващи гражданите около устойчивото развитие на града.
По думите на председателя на „Варна диша“ Славена Панайотова по този начин варненци ще покажат своята гражданска позиция по отношение на опазване на зелените площи в морския град. Тя посочи, че всички участници в начинанието – около 400 души – са запазили своето място в инициативата, след като са се регистрирали на сайта на сдружението. Българският флаг, направен с балони в бяло, зелено и червено, беше заснет от делтапланер с камера от над 400 метра височина. Славена Панайотова обеща на всички участници, че ще получат снимка, която да споделят със свои близки и приятели. Живото знаме има за цел също така и да се превърне в знак на гражданска позиция за опазването на българските паркове и конкретно Морската градина на Варна.

Soundtrack: Nethis – Fell Out Of The Sky (Dublin Mix)

www.varnadisha.org
www.daspasimmorskata.org

Какво става с Морската градина във Варна
Снимка от делтапланер на строителните работи в Морската градина във Варна. Вижда се бетонно укрепване на брега, заради което е отсечен пояс с дървета и е прекъснат достъпът до морето. Защитниците на градината се борят с плановете в ивицата до крайбрежната алея да се строят хотели. На другата снимка се вижда още неукрепеният бряг. Снимка: Варна дишай
Какво става с Морската градина във Варна
Още незасегнат от строителство бряг на Морската градина във Варна, недалеч от вече „укрепения“. На другата снимка се вижда т. нар. укрепване на брега, при което е изсечен пояс с дървета. Снимка: Варна дишай

Изявление на министърката на строителството Лиляна Павлова, че Алея Първа не е част от Морската градина във Варна

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.