Наивни нашенски разсъждения за избора на Бербатов

Трансферът на Бербатов в английския клуб „Фулъм” събуди всички позадрямали български хейтъри, на които в последната година вече им беше омръзнало да злорадстват, че той седи на резервната скамейка.

Защо избрал „Фулъм”, как може да извърти такъв номер на „Фиорентина”, излагал България и прочее подобни се леят из форумите в интернет.

Но и фенове на футболиста жалят, че не отишъл във „Фиорентина” и излъгал добрите хора. Купили му били билет за самолета, там било толкова хубаво, Тоскана…

Тоскана, Тоскана, ама като ти дават 1 милион евро годишно по-висока заплата другаде, какъв самолетен билет, какви пет лева? Бербатов няма право да избере по-добрата оферта или по-доброто място за себе си, защото трябва да осъществи инфантилните въжделения на някакви фенове?

Други запалянковци го хулят, що не избрал „Ювентус”, голям отбор, шампионска лига и т. н. Със сигурност Бербатов е приел по-ниска заплата във „Фулъм” от „Ювентус“, както направи това и при преминаването си в „Манчестър юнайтед” преди години. Заради отбора, треньора, с когото се познава отдавна и заради преценката си къде и как може да играе по-добре на 31 години.

Но, не. Към него пак валят обиди, заради каквито навремето той напусна и националния отбор.

Оказва се, че като избира клуб, бившият национал трябва да осъществи идеала на българските фенове или спортни журналисти, които по-добре знаят къде трябва да отиде.

Целият шум нямаше да е толкова голям, ако подобни футболни сделки не ставаха в последния момент, в рамките на няколко дни.

И всеки футболист и неговия агент (колкото и да е неприятен някому Емил Данчев) имат право да изберат в рамките на 3 дни най-добрата оферта и най-доброто място за футболиста. Не само според заплата, но и перспектива, лични предпочитания.

Но българският футболен хейтър не ги разбира тия работи, дори бавно да му ги обясняват. Той лае и плюнки му падат от устата, защо Бербатов избрал „Фулъм”.

Избрал го е и това не е ваша работа, пичове. Гледайте си „Ювентус” и „Фиорентина” и им се радвайте.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.