В десетката: „Седморката на Блейк“ вие из Докторската градина

Бездомни кучета дебнат от храстите в Докторската градина. Снимка: Илия Вълков


В средата на август, столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни приетата тази година програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни в София. Според програмата през 2016 г. в София трябва да има намаление на кучетата с 95% до около 400.

През 2011 г. в столицата са преброени малко над 9200 бездомни кучета. Вероятно в тази статистика е попаднала и тази подрастваща глутница, която обитава Докторската градина зад Народната библиотека.

“Седморката на Блейк” (кучетата са седем на брой) почиват на хлад из храстовидните оформления. И всеки път, когато детски глъч наруши спокойствието им, тези песове се надигат в групов лай.

Снимка: Илия Вълков


Ято възрастни дами бяха силно обезпокоени от това накъде се движи глутницата. Някои дори решиха да променят маршрута си за прибиране. Най-коментиран беше рошавият пес, който не спря да търбуши кофата за боклук.

Куче рови в кофа в Докторската градина сред деца и възрастни хора. Снимка: Илия Вълков


Тази година имаше два нещастни случая. Къде са т.нар. защитници на уличните кучета или чиновниците на “Екоравновесие”, които да си свършат работата?

От блога на Илия Вълков

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.