„Биволъ“: Масони зад инвеститора за „Белене“, „Квантум груп“ е НЛО

Това е резултатът, когато поискаш да видиш в сайта на „Куантум груп“ какъв е този Investment Fund. Снимка: Биволъ

Днешната новина, че има инвестиционно предложение за АЕЦ „Белене“ мобилизира разследващите журналисти, за да установят кой и с какви капитали иска да строи втора атомна централа в България.

Най-напред се наби на очи безкритичното отношение на министъра на икономиката Делян Добрев към тази оферта, въпреки факта, че за пръв път се среща с инвеститора „Глобал пауър консорциум“.

„Министърът подчерта, че досега не е правил никакви срещи, за да не наруши решението, с което България официално се отказа от участие в проекта „Белене“. – пише Дневник.

1. Министър Делян Добрев е масон от не особено легитимната „Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България“

Второ, научихме, че консултант на инвеститора е финансистът Емил Хърсев:

2. Емил Хърсев е масон и Велик секретар на същата тази ложа.

Интересно съвпадение, нали? (Виж тук и тук повече). Младшият масон Делян Добрев за пръв път се среща с инвеститора, но старшината като консултант добре го познава.

3. Ложата на Добрев и Хърсев проявява интерес именно към „Белене“, както личи от изтекъл вътрешен документ, в който четем, че Софийската ложа „Сговор“ иска да отвори в Белене „огнище“, но шефът, „великият майстор“ Володя Лозанов не дава, защото „в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат“.

Отвъд масонската връзка, разследване на „Дневник“ с помощта на форумни коментатори достигна до сайта на инвеститора, представящ се под името „Глобал пауър консорциум“. Оказва се, че сайтът е същият като на „Квантум груп“ – двата домейна са купени от различни търговци, но водят към един IP адрес, който се локализира в United States – California – Temecula – Bluehost Inc. Собственик на домейна на „Квантум груп“ е лицето Арун Савкур (б. р. – неясен засега индиец).
По-късно пред журналисти директорът на „Булатом“ Богомил Манчев – описан в американските доклади изтекли в Wikileaks като „енергиен мафиот“ потвърждава, че компанията „Квантум груп“ е основният инвеститор.

На страницата на „Квантум груп“ последните новини от групата са от 2005 г. от Цюрих, Швейцария. В съобщението се казва, че групата ще виртуализира своето присъствие, като използва не присъствени офиси, а новите комуникационни технологии, за общуване между сътрудниците си.

В Цюрих, Швейцария има регистрирана само една фирма с име подобно на Quantum и това е Quantum Business Intelligence Group GmbH с предишно име Quantum Business Intelligence Services GmbH. Фирмата е създадена от двама холандски граждани през 2005 г. и има цифром и словом 20000 швейцарски франка капитал.

Пред БТА радетелят за построяването на АЕЦ „Белене“ Атанас Тасев съобщи, че  зад „Глобъл пауър консорциум“ стои кредитният ресурс на американски военен пенсионен фонд.

За да потвърдите думите на Тасев отидете на сайта на „Глобал пауър консорциум“ или „Квантум груп“, без значение.

Щракнете в лявата колона на Investment Fund.

Това е то! 404 error not found!

Ето и наличната информация за фирмата „Глобал пауър консорциум“, регистрирана в „офшорния“ щат Делауер на 30.05.2012 г.

Една седмица след регистрацията на консорциума, на 05.06.2012 Богомил Манчев заяви, че „американски“ фонд има интерес да строи „Белене“.

Компанията обаче няма реално покритие и не може да емитира акции, а регистрацията в офшорния щат Делауер като Limited Liability Company цели да скрие реалните собственици, коментираха специалисти.

От сайта „Биволъ

Снимка: Биволъ
Снимка: Биволъ

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.