Борисов не е виновен, милиционерската държава сама си действа

Премиерът Борисов заяви, че не е чувал за рапъра, които са погнати от прокуратурата за текст за песен. После Шамара възмутен каза, че лично Борисов е открил две негови дискотеки в Търново и София…
Повод за коментара на премиера беше предложението на Сергей Станишев да се промени конституцията, да сe върне член Първи за ръководната роля – този път на ГЕРБ, държавата пък да се нарече Република ББ България. А гербът да стане лъв с бухалка, милиционерска фуражка и гербери между зъбите.

В отговор Борисов се гневи. Може би е прав. Може би наистина не знае какъв е случаят с двамата рапъри. Но когато превърнеш една държава в милиционерска, няма нужда да знаеш за всеки конкретен случай. Милиционерската държава сама си действа.

Да не би Тодор Живков да е знаел за всеки арестуван за виц, за невнимателно изказване? Не, разбира се. Милиционерската държава, създадена от него, действа като един организъм – веднага атакува свободомислещите, които засягат с нещо властта.

Някакви рапъри пеели, че не вярват на ГЕРБ, а на герба. Я да ги видим тия – какво пеят тука за бяло зелено, червено, подиграват се с национални символи. Няма, разбира се, обвинение за поругаване на ГЕРБ.

Ако в едно малко градче напсуваш ГЕРБ, няма да те съдят за това. Просто ще те съкратят от работа, няма да ти дадат поръчка, ако кандидатстваш за някой търг, общината няма да ти реши проблема. ГЕРБ няма нищо общо, моля ви се…

Така действа и прокуратурата – гони те не за това, за което властта е засегната, а за друго. И в случая направо се проявиха като хора на Тодор Живков.

То, всъщност, Борисов е един достоен продължител на Живков. Милиционерщината на нов етап на развитие – в условията на членство в Европейския съюз.

Милиционерската държава с главните милиционери начело ще генерира непрекъснато гафове и изказвания в тодорживков стил.

Вчера Борисов се изказа по „Евронюз”, че миналото му било „прекрасно”. Настоящето му, както се разбира от думите му, е още по прекрасно – залавяли стотици тонове кокаин и наркотици (къде ги измери стотици?). Заловиха 3 тона кокаин, но испанските граничари на български кораб, а не българските митничари на българската граница.

Но Борисов е от онези, които си съчиняват някаква история и започват сами да си вярват в нея. Щеше да е смешно, ако не беше превърнал България отново в милиционерска държава.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.