Как Шамара шамароса Борисов и Кулезич

„Искам да питам Бойко: „Брат ми, сега, като ни дават нас по телевизията, не ти ли е гадно? По всяка телевизия гледаш нас и не ти ли се драйфа? Е, това ни е нас през цялото време като те гледаме тебе, брат….”

Това каза рапърът Мишо Шамара в студиото на ТВ 7 при Люба Кулезич. Той се появи там, за да бъде разгромен от телевизионната томахавка на властта, яростната пропагандаторка и агитаторка на ГЕРБ и Бойко Борисов. Кулезич обаче стана за смях. Няма как, след като правото не е на твоя страна.

Тя се опита да осмее двамата рапъри, дошли в студиото й  – Шамара и Сарафа. Опита се да обясни, че са фалшиви герои, че едва ли не те са провокатори, които искат да злепоставят властта. Но въпреки всичките си злобни забележки, Кулезич не можа да ги надприказва, а двамата бяха по-убедителни от нея.

Кой знае защо, като контрапункт на рапърите беше поканена една смешна поп-фолк изпълнителка, изпяла песента за герберите, която беше нарочена за нещо като химн на партията. Тя се опита да обясни, че в песента си не е имала предвид ГЕРБ, но иначе ги харесвала. А от песента на рапърите й ставало лошо.

Шамара отвърна, че на него му се драйфа от нейната песен, но не иска да я вкарва в затвора. Както е известно, срещу двамата рапъри тече досъдебно производство за песента им „Бяло, зелено, червено”, с обвинения, по които ги заплашва до 2 г. затвор.

Прокуратурата е сезирана от СЕМ, по повод гостуване на Шамара в предаването на Карбовски преди година и половина, в което са коментирали националните символи. Това стана ясно от обясненията на шефа на СЕМ Георги Лозанов.

Но тъй като прокуратурата действа бавно, досъдебното производство се проточило година по-късно, а умните прокурори вече се занимават с текстовете на песните на двамата рапъри. И в тях има една реплика „Не вярвам в ГЕРБ, вярвам в герба”, която очевидно не са харесва на когото трябва.

Както писахме в e-vestnik, не е нужно за този случай да знае лично Бойко Борисов. Когато направиш една държава милиционерска, нейните прокурори и полицаи си действат като при Тодор Живков.

Затова Борисов си заслужи и още една реплика от Шамара: „Кой си ти, че да си слагаш етикета „герб”. Това е национален символ. Не го свързвам с вашето управление, защото то е безочливо.“

Прост бил тоя рапър, простак бил, а?

Чудно е, обаче, какво си мисли медийната група на Пеевски, зад който седи Борисов – така ли ще правят телевизия – с клоуни като Бареков и одиозни водещи като Кулезич? Като изливат толкова пари в ТВ 7, не усещат ли колко са безпомощни?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.