За бавната кучка и вибратора

Румен Белчев

Приятно е на човек да живее в днешните славни времена, в които корупцията се е свила на кълбенце, натикана в кьошето от компетентните органи, когато престъпниците един по един влизат в затворите, а достойните и почтени граждани се разхождат свободно и спокойно по улиците!

Още по-приятно е да прочете човек сутрин, че още един се е присъединил към мнозинството на почтените и доказано честни обитатели на родината!

„Апелативният съд оправда Марио Николов по мегаделото „Сапард“ – радва ни „ТРУД“. С гръм се сгромолясаха обвиненията за изпиране на седем милиона и нещо европейски пари, с трясък рухнаха десетгодишните присъди от предишните инстанции! И не само г-н Николов, всички, осъдени досега заедно с него, също са невинни! И вече могат отново да заемат държавни постове и да кандидатстват по европейски програми!

Седемте милиона и нещо ги няма, но по-важното е, че десетина почтени граждани ще се завърнат сред нас с чисти имена!

„Съдът оправда и Ковачки“ – стопля душите ни „Тема дейли“. Ура – още един бизнесмен се оказа чист пред данъчните, поне съдебно!

Още в началото на лятото друг страдалец получи справедливо възмездие за претърпените лишения и несправедливости – „Съд отмени 14-годишната присъда на Вальо Топлото“ – отразява щастливото събитие „ДНЕВНИК“. Отпада несправедливото обвинение за присвояване на шест милиона, отпадат и четиринайсетте години на относително топло (не се знае как е парното в затворите)!

Хубаво е, че родното правосъдие пипа здраво и компетентно, още по-хубаво е, че работи съвестно и не бърза – за да не замяза на оная кучка от пословицата. Лошото е, че има и недоволни, които вмрачават иначе блестящата картина – отваряме „24 ЧАСА“ и – какво да видим! „20 осъдиха държавата за мудно правосъдие, плащат им 50 950 евро“. В Страсбург. Ако се вярва на написаното, „гражданските производства са продължили между 5 и 18 години“.

Още по-неприятното е, че тези двайсет души не са сами – има и няколкостотин като тях – „Всички тези дела са част от висящите 700 дела, заведени заради мудно съдебно производство“.

Защо така, дами и господа? Защо това недоволство, това черногледство! Защо не четете за все по-големите успехи в преодоляване на кризата – материална и духовна?

Вземете „ТРУД“ – ето четиво за душата – „Вибратор в Народния театър!“ Ако си сложите очилата и прочетете дребните буквички, ще разберете, че става въпрос за нова постановка на пиеса, номинирана за „Пулицър“, но къде ти очила в това забързано време – отваряте „ТЕЛЕГРАФ“ и  научавате откъде се е взела интересната машинка в храма на Мелпомена – „Внесохме 2 тона вибратори“! Има и пикантни подробности – за тях ще ви трябват задължително очилата.

Струва ми се, че Комисията по дискриминацията би трябвало обаче да се самосезира по следващото твърдение на газетата: „Изгориха 100 кашона вагини“.

Бива ли такава дискриминация по сексуални причини! Митниците ги били конфискували. Знаем ги ние тия митници – нали даже шефът им по едно време беше подсъдим!

Вярно, още през юли „Оправдаха Танов за държавната тайна“ – така поне пише в „СТАНДАРТ“, но все някакво съмнение си остава…

От в. “Стършел” и блога на Румен Белчев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.