Ченге бие деца. Същият беше оправдан за убийство, след натиск от Цветанов

Ученичка в 10 клас лежи в болница с пукната челюст и натъртени бъбреци, след намесата на благоеврградското ченге Георги Калинков в бой между тинейджърки, една от които е негова дъщеря.

Калинков беше осъден за убийството чрез побой при арест на Ангел Димитров – Чората, заедно с четирима свои колеги (виж тук снимки как са го убили от бой). След това съдът ги оправда, под натиска на вътрешния министър Цветанов, който неколкократно заяви, че те са невинни, още преди делото.
За убийството на Чората бяха направени нови експертизи, години след смъртта му, със скандални заключения, за да послужат за оправдание.

Сега един от полицаите, за които Цветанов се е застъпил, се прояви като побойник отново.

Полицаят Георги Калинков в съда, когато го осъдиха за убийство на Чората. Снимка: от тв екрана

Ченгето Калинков твърди, че не е бил никого (също като в делото с убития Чората), а само разбутал ученичките, които биели дъщеря му и си я взел. И както не е бил никого, една от тях е в болница, а другите са се разминали само с по някой тупаник, без да стигнат до лечение (виж тук подробности).
Ето затова е страшно, когато съдът оправдава убийци.
Утре оправданият може да убие още някого.

А когато става дума за полицейски престъпления, съдът трябва да бъде още по-безкомпромисен.
Защото оневиняването служи като лиценз на оправданите да бият и убиват.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.