Роспедофилнадзор – или още няколко начина за разкриване на работни места

в. Новая газета

Путин в кадетско училище. Снимка: роспрес

Владимир Владимирович Путин обеща до 2020 г. в руската икономика да бъдат създадени 25 милиона нови работни места. Верни съратници на Путин предложиха тези дни редица мерки, чрез които да се изпълнят указанията на „националния лидер“.

Като начало Татяна Заболотная, сенатор от Приморския край, предложи да въведем регистрация за велосипеди. В Русия се продават 5 милиона велосипеда годишно. Като знаем, че в годината има 250 работни дни, всеки ден ще трябва да се регистрират по 20 000 колела.

Във всеки офис на новата Агенция за регистриране на велосипеди ще работят, да речем, само по 10 души (счетоводител, експерт, чиновници, чистачи, охрана) и ще регистрират по 10 колела дневно (по половин час за бройка плюс обедна почивка). И получаваме в цяла Русия 20 000 нови работни места, беззаветно предани на Путин, понеже ако Путин се махне, изчезва и хранилката.

Следващият бе Максим Ксьондзов, заместник-шеф на Роскомнадзор*: той предложи публичните мрежи Wi-Fi да бъдат забранени за лица под 18 години. Като знаем, че в Москва ще има Wi-Fi дори в метрото, за осъществяване на идеята ще е нужна специална агенция, чиито служители да обикалят магазините и да ги глобяват, щом зърнат тинейджър, използващ Wi-Fi. Това ведомство просто няма как да е по-малко от Рослесхоз** или санитарната инспекция – ето ви още 50-90 хил. работни места.

С още по-добра инициатива се изяви петербургският общинар Валерий Милонов – оня същият, дето прие по-рано градския антигейски закон. Г-н Милонов предлага всички учители в Русия да бъдат тествани, та да видим няма ли сред тях педофили. Общият брой учители във федерацията е 1,36 милиона души.

Тестването си е нещо сериозно, не е като да регистрираш колело. Ако сложим в сметката секретарите, членовете на комисии, техните председатели, счетоводителите, охраната, шофьорите (че може ли без шофьори) и ако тръгнем от най-минималното – 1 експерт изследва 1 учител за 1 ден, плюс това за всеки експерт по един счетоводител-шофьор-председател – и стават общо 1 080 000 души. Те денонощно спасяват децата от учители педофили и пак стават верни избиратели на Путин, защото друга някоя власт ще резне далаверката и ще ги натири.

И като говорим за 1,36 милиона, това са само учителите. А има и професори – 341 хил. души. И преподаватели в техникуми и професионални училища. Ами яслите? Ами детските градини? Ами лекарите? Вие ще пуснете ли в поликлиниката един педофил? Изобщо, освен от учителите, децата са застрашени и от други – от школските пазачи и тези в детските градини, директорите и персонала на детските домове, всевъзможните лелки и медицински сестри, от собствените си родители, чичовци и вуйчовци, баби, дядовци, далечни братовчеди и т. н.

Казано просто, трябва да се тества за педофилия цялото население на Русия, без да забравяме за самите експерти. Те също трябва да минат на тест, инак, представете си – ще вземе някой педофил да се промъкне в експертната общност и да пробутва за учители други педофили.

И вече имаме не милион – цели десет милиона заети! Пет милиона са само експертите, които могат да обявят за педофил всеки бизнесмен, опозиционер или просто свой съсед с апетитна жилищна площ***. И всички тия милиони ще гласуват само за Путин, защото ако Путин се махне, ще ги напъдят всичките и ще им разплачат фамилиите. И с колелата е пак същото. Ами тротинетките? Ами детските колички? Ами ръчните? Най-сетне, защо сенатор Заболотная забравя едно тъй важно транспортно средство като обувките? Колко ли щети понася народното стопанство от небрежни граждани, които излизат с пробити обувки или ходят при поледица с тънки токчета!

Абсолютно е необходимо да въведем сертификация на обувките като транспортно средство! Да задължим всеки собственик на маратонки, обувки и чехли да си извади технически талон за всеки отделен чифт с посочени условия и режими на експлоатация! Всеки чифт да минава на половингодишно техническо обслужване, а при поледица катаджиите да спират хората на токчета! Ето ти още 10 милиона работни места!

Че то е същото и с Wi-Fi. Какво излиза – че на обществено място непълнолетните не може да използват Wi-Fi, а вкъщи значи може? Пращаме по един инспектор за Wi-Fi във всеки жилищен блок! Ето още поне 5 милиона работни места!

И сме събрали вече 25-те милиона путински работни места – уникални, високотехнологични, оборудвани с компютри, сървъри и интернет търсачки, работни места без аналози в света.

Какви ти 25 милиона! Стига да се напънем и ще ги изкараме 50, дори 70. Може да създадем едно идеално общество, в което да няма ни един гражданин на Руската федерация, който да работи, а само граждани на Руската федерация, които надзирават. Нека работят гастарбайтерите.

Всеки надзирава и бива надзираван. И всички задружно гласуват за Путин, защото тръгнат ли нещата другояче, възможността да надзирават ще им бъде отнета.

И ако мислите, че се шегувам, нека ви уверя, че Кремъл иска точно такова бъдеще за Русия. Да изнасяме петрол и да внасяме всичко останало.

И станали вече зависими от държавата, както един наркоман от хероина, дружно да гласуваме за Путин. Защото свободата си е свобода и собствеността – собственост, но всеки чиновник, прехвърлящ безсмислени хартийки, знае само едно: дойде ли утре краят на този режим, лично той ще остане гладен. А се е отучил вече да работи.

БТА

* Федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации, б. р.
** Федералната агенция на горските стопанства, б. р.
*** По време на т. нар. сталински чистки в бившия Съветски съюз мнозина доносници успявали да се нанесат в жилищата, освободени след ареста на оклеветените от тях, б. р.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.