Лично президентът привика гард да го мъмрят пред началниците. Де го има това?

Президентът Първанов свика странна среща, на която беше поканен уволнен охранител. В президентството се събра ръководството на Националната служба за охрана, шефът на комисията по сигурност и обществен ред Николй Свинаров и др. началници, пред които беше изправен, разпитван и мъмрен бившия охранител от
службата Николай Марков.
Марков преди дни оповести, че докато е бил на служба, началниците са го карали да събира информация за охраняваните политици, която е отивала при президента. За подобен скандал в щатите си отиват президенти. Тук, както е известно, не стават такива работи. Но валят всеки ден обвинения за най-черни престъпления, така че един компромат на бивш гард от службите – кой да му обърне внимание.

Особено големите вестници – за тях президентът Първанов е свещена крава и лоша дума за него не допускат. Странна е обаче срещата в президентството с участието на Първанов. Тя оставя впечатление, че уволненият охранител е привикан пред най-големите началници да дава обяснения и да го позаплашат. Както самият Марков каза – ген. Никола Колев го заплашил – щели да го дадат на прокуратурата и прочее.
Защо в този цирк трябва да участва и президентът на републиката? Това че се е ангажирал така лично, оставя някои съмнения, че може би има нещо вярно в приказките на уволнения.
А медиите упорито неглижират случая. Едва съобщили с половин уста за скандалната новина от бившия служител на НСО, и веднага изсипаха потоп от информации за него от НСО – бил лош служител, наказван бил и т. н. неща, които идват да покажат, че на тоя не трябва да му се вярва.
Ами ако е така?
Всички са убедени, че има нещо гнило в НСО. При същия президент службата се прочу, че нейни служители работят извънредно като частни охранители на мафиотски босове и хора със съмнителен бизнес. Поради това си отиде нейният бивш шеф, любимец на някои медии – ген. Владимиров.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.